Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Synkkyydestä noussut Joel Pohjanpalo on palaamassa pelikentille 12-vuotiaan innolla – Huuhkajien edustaminen kesäkuussa näyttää nyt realistiselta

Viikonloppuna alkavat EM-karsinnat tulevat kuntoutuneelle Joel Pohjanpalolle liian äkkiä, mutta kesäkuun maaotteluihin on vielä riittävästi aikaa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Joel Pohjanpalo
Joel Pohjanpalo pelasi viimeksi maajoukkueessa MM-karsinnoissa syksyllä 2017.Tomi Hänninen

Saksan Bundesliigassa pelaavan suomalaishyökkääjän Joel Pohjanpalon viikko on ollut täynnä helpotuksen ja ilon tunteita.

Viime perjantaina Pohjanpalo harjoitteli ensimmäistä kertaa joukkueensa Bayer Leverkusenin kanssa pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Viikonlopun ja alkuviikon harjoitukset menivät niin hyvin, että 24-vuotias Suomen maajoukkuepelaaja päätti valmentajien ja lääkäreiden kanssa, että hän on valmis ottamaan ensimmäiset peliminuuttinsa vuoden tauon jälkeen.

Pohjanpalo pääsi kentälle 77. peliminuutilla harjoitusottelussa Ajaxia vastaan ja pelasi ottelun loppuun asti. Leverkusen voitti ottelun 2-1.

– Tosi hyvä fiilis. Nyt on mennyt tosi nopeasti eteenpäin. En olisi pari-kolme viikkoa sitten uskonut, että pääsen jo pelaamaan, Pohjanpalo kommentoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Vaikka Pohjanpalo joutui pysyttelemään poissa pelikentiltä vuoden päivät, ei luovuttaminen missään vaiheessa juolahtanut hänen mieleensä.

– Silloin, kun lääkärit vuosi sitten sanoivat, että en ehkä koskaan enää pelaa futista, niin totta kai siinä tilanteessa tuli vähän tippa linssiin. Mutta alusta lähtien pystyin motivoimaan itseni hyvin treenaamaan ja kuntouttamaan, Pohjanpalo kertoo.

Joel Pohjanpalo
Joel Pohjanpalo joutui seuraamaan joukkueensa otteluja kentän laidalta.AOP

Meni pitkään ennen kuin urheilija itse alkoi uskoa mysteerisen nilkkavaivan kuntoutumiseen. Pitkät ajat kuntopyörän selässä, kuntosalilla ja sairaalassa palkittiin – jalka alkoi vihdoin parantua.

Viime viikolla lääkärit näyttivät vihreää valoa täysipainoiselle harjoittelulle. Pohjanpalo on välttynyt vastoinkäymisiltä viime viikkojen aikana ja pystynyt tekemään täysin samoja harjoitteita kuin joukkuekaverinsakin.

– Ei tarvitse olla minkäänlaista varovaisuutta tilanteisiin menemisessä. Tai pelätä kaksinkamppailua ja laittaa jalkaa pieneen väliin, Pohjanpalo sanoo.

Pohjanpalolle oli tärkeää saada pelituntumaa mahdollisimman nopeasti, kun lupa paluulle oli jo annettu. Siksi keskiviikon harjoitusottelu oli sille sopiva paikka.

– Tuntuu, että olisin taas 12-vuotias ensimmäistä kertaa kentällä pitkästä aikaa. Pitää olla pilke silmäkulmassa pitkän tauon jälkeen ja tottakai kuunnella omaa kroppaa hyvin.

Pohjanpalo toivoo pääsevänsä pelaamaan Bundesliigan virallisissakin otteluissa vielä tämän kauden aikana. Se vaatii vielä hieman lisäaikaa ja terveitä harjoitustunteja.

Odotukset tälle kaudelle eivät ole suuret, vaan kaikki edistys, mitä loppukausi antaa, on Pohjanpalon mukaan positiivista.

Joel Pohjanpalo
AOP

Paluu maajoukkueeseen kesällä on realistista

Maajoukkueen vakiokasvona ennen loukkaantumistaan viihtynyt Pohjanpalo seuraa tarkasti Huuhkajien otatuksia, kun EM-karsinnat pyörähtävät lauantaina käyntiin ottelulla Italiaa vastaan.

– Ensimmäisessä karsintapelissä molemmilla joukkueilla on kovat panokset. Mutta sinänsä pelissä ei ole mitään hävittävää, kun Italia on selvä ennakkosuosikki. Lähdetään tietenkin hakemaan hyvää tulosta. Piste olisi tyydyttävä suoritus, Pohjanpalo sanoo.

Maaliskuun Italia- ja Armenia-ottelut tulivat Pohjanpalolle aivan liian pian ja ne jäävät luonnollisesti väliin, mutta kesäkuussa pelattaviin seuraaviin maaotteluihin hän haluaa mukaan.

– Kesäkuu ainakin tällä hetkellä näyttää erittäin realistiselta. Ei ole mitään syytä miksi ei. Pitää olla täydessä pelikunnossa, koska maajoukkueeseen ei missään nimessä ole mitään asiaa, jos ei ole kunnossa, Pohjanpalo toteaa.

Vaikka Suomen maajoukkuepaidan päälle pukeminen on Pohjanpalon toiveissa, ei hän vastoinkäymisten jälkeen pidä mitään varmana.

– Katsotaan, miten loppukausi menee ja miten jalka pysyy kunnossa. Toukokuun lopussa sitten nähdään, mikä on tilanne, Pohjanpalo sanoo.

Lue myös:

Vaikeasta vammasta pitkään kärsinyt Joel Pohjanpalo palasi pelikentille Bayer Leverkusenin harjoitusottelussa – "On vielä aikaista"

Joel Pohjanpalo on vieraillut kuudella eri spesialistilla ympäri maailmaa, mutta paluu kentille on täysi mysteeri: ”En uskalla luvata mitään”

Joel Pohjanpalo on toipumassa vammasta, jota hänen mukaansa ei ole koskaan aiemmin ollut kenelläkään – "Jos se ei tule kuntoon, se yleensä tarkoittaa sitä, että palloa ei potkita enää koskaan"

Joel Pohjanpalo solmi jatkosopimuksen Leverkusenin kanssa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat