Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kaisa Mäkäräinen todella hämmentynyt vaisun kisan jälkeen: ”Olemme todella kaukana"

Kaisa Mäkäräinen ei osannut sanoa, mikä meni pieleen Holmenkollenin pikakilpailussa.

Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen.Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Suomen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen oli vaisuna ampumahiihdon maailmancupin päätösviikonlopun pikakisan jälkeen Holmenkollenilla Oslossa. Mäkäräinen ampui yhteensä kaksi ohilaukausta ja jäi kisan voittajasta Slovakian Anastasia Kuzminasta puolitoista minuuttia. Sjoitus oli 32:s.

– Kuvittelin, että olisin ollut tuloslistalla parempi. Mutta en osaa sanoa, miksi oltiin niin paljon perässä muita, Mäkäräinen ihmetteli Yle Urheilun haastattelussa.

Mäkäräinen ei pitänyt tuulta ampumapaikoilla syynä tulokseen.

– Ammunnat olivat hitaita. Niissä oli molemmissa vähän hankalauuksia. Suksella ero oli paljon enemmän, mitä kuvittelin kisaa vedettäessä, Mäkäräinen pohti.

Eroa Kuzminaan kertyi 46 sekuntia pelkällä hiihtoladulla. Mäkäräinen kuvaili kuitenkin, että hän hiihti parhaalla pakastaan löytyneellä suksella.

– En päässyt vertaamaan muihin. Mutta eivät ne sukset erityisen huonoilta tuntuneet. Toki oli märkä keli. Alusta kostui loppua kohden. Ei tullut sitten samalla tavalla loppuun asti. Mutta en tiedä, onko suksella vai pelkällä fysiikalla tullut eroa, Mäkäräinen mietiskeli.

Lämpötila Holmenkollenilla on keikkunut reilun kymmenen asteen tienoilla. Ladut suolattiinkin ennen päivän kisaa. Mäkäräinen piti sitä oikeana ratkaisuna, koska kelit ovat pysyneet lämpiminä.

Maailmancup-kausi päättyy Mäkäräisellä vielä lauantaina takaa-ajoon ja sunnuntain yhdistelmäkilpailuun. Vaisujen MM-kisojen ja nyt Holmenkollenin avauksen jälkeen suomalaistähdellä ei ollut kovia odotuksia takaa-ajoon.

– Olemme todella kaukana. Sijoituksissa emme ole mielettömän kaukana, mutta ajoissa ollaan. Ei voi mitään. Pitää vähän miettiä valmentajien kanssa, mikä oli syy, Mäkäräinen päätti.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Kaisa Mäkäräinen jäi taas kauas kärjestä – maailmancupin voittotaistoon iso käänne

Rajusti MM-kisoissa pettynyt Kaisa Mäkäräinen ”palaa työpaikalle” kauden viimeiseen osakilpailuun – suomalaistähti tietää, missä pitää onnistua maailmancupin päätöksessä

Asiantuntijan mukaan Mäkäräisen harteilla oli enemmän paineita kuin hän antoi itse ymmärtää – "Se oli nähtävissä kaikessa hänen tekemisessään"

Karvaasti pettynyt Kaisa Mäkäräinen poistui itku kurkussa tv-haastattelusta: suomalainen halusi MM-kisoista enemmän kuin sai – "Ei sitä varmaan kukaan muu pysty käsittämään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat