Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi

Laji-ikoni Mikko Ilonen vetäytyy ammattilaiskentiltä – "Olen päättänyt löytää tapoja, joilla auttaa suomalaisia juniorigolfareita"

Mikko Ilonen, 39, on torstaina ilmoittanut lopettavansa aktiiviuran golfin kilpapelaajana. Ilosen päätös syntyi pitkällisten pohdintojen tuloksena.

urheilu
Mikko Ilonen
Mikko IlonenEPA

Suomen menestynein ammattilaisgolfari Mikko Ilonen kertoo tiedotteessa, että päätökseen vaikuttivat perheeseen ja muuhun sosiaaliseen elämään liittyvät asiat sekä tulevaisuuden mahdollisuudet.

– Viime marraskuussa tein tietoisen ratkaisun, että otan etäisyyttä golfiin kauden päätteeksi. Tauon aikana olen keskittynyt perheeseen ja omaan hyvinvointiin. Laatuaika vaimoni ja kahden lapsen kanssa on merkinnyt minulle paljon, ja olen ymmärtänyt, etten halua priorisoida muita velvollisuuksia perheeni edelle, toteaa Ilonen.

Ilonen on pelannut ammattilaisena Euroopan Tourilla vuodesta 2001 lähtien. Historiallisen vuoden 2000 The Amateur Championshipin mestaruuden lisäksi hän on mm. voittanut viisi kertaa Euroopan Tourin osakilpailun.

Ilosen uran paras vuosi oli 2014, jolloin hän voitti kaksi kilpailua ja sijoittui jaetulle seitsemännelle sijalle US PGA Championshipissä. Kauden 2014 menestys nosti hänet parhaimmillaan maailmanrankingin sijalle 37.

– Ammattilaisurheilijana - niin golfissa kuin muissakin lajeissa - täytyy olla välillä erittäin itsekäs. Olen ollut itsekäs viimeiset kaksikymmentä vuotta, joten nyt on minun aikani huolehtia muista niin kuin he ovat huolehtineet minusta. Olen erittäin kiitollinen kaikesta, mitä golf on minulle antanut, Ilonen kertoo.

Ammattilaisurallaan 7,8 miljoonaa euroa palkintorahoja saldonnut Ilonen sanoo, ettei vetäytymispäätös ole minkään aikakauden loppu, vaan pikemmin se on jonkun uuden ja jännittävän alku.

– Golf on intohimoni ja olen päättänyt löytää tapoja, joilla voin auttaa lajin kehitystä ja erityisesti suomalaisia juniorigolfareita. Odotan todella innolla jatkoa ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan, valottaa Ilonen.

Lue lisää:

Mikko Ilosen lopettamispäätös sai pitkäaikaisen valmentajan tunteelliseksi – huimasta urasta jää yksi suuri opetus koko suomalaiselle urheilulle

Mikko Ilonen pelasi huippukierrokseen legendaarisella kentällä – nousi kuudenneksi

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat