VaLePa taas parempi erin 3-0 – voiton päässä finaaleista

VaLePa joutui torstaina lentopallon Mestaruusliigan kolmannessa välieräottelussa Savo Volleytä vastaan tiukemmalle kuin kahdessa edellisessä ottelussa, mutta voitti silti kolmannen kerran 3-0

urheilu
Urpo Sivula
Urpo SivulaAOP

VaLePa voi lauantaina Siilinjärvellä varmistaa neljännen peräkkäisen finaalipaikan.

- Asenteen on oltava kohdillaan lauantaina. Ei saa antaa yhtään siimaa kaverille, tiivisti VaLePan passari Mikko Esko asetelman.

Savo Volley teki kaksi isoa muutosta kokoonpanoonsa. Petteri Penttinen tuli passariksi Fedor Ivanovin tilalle ja Eetu Häyrinen korvasi hakkurina Olli-Pekka Ojansivun. Muutokset auttoivat, mutta eivät riittävästi.

- Hyökkäyspeli toimi, puolustuskin riittävästi, mutta jokaisessa erässä tuli yksi heikko hetki ja VaLePa pääsi edelle vähän liikaa. Kovuus ei aivan riittänyt. Mutta taistelu jatkuu, sanoi Savo Volleyn valmentaja Jukka Tuovinen.

Erik Sundberg teki VaLePalle 13 ja Urpo Sivula 12 pistettä. Andrus Raadik oli 17 pisteellä vieraiden tehokkain, Häyrinen teki 13 pistettä.

Hurrikaani-Loimaa tasoitti otteluvoitot

Runkosarjan voittanut Hurrikaani-Loimaa oli tiukassa paikassa Oulussa, mutta pystyi kaatamaan kotijoukkue Ettan 3-1. Välieräsarjan voitot ovat tasan 2-2.

Ettalla oli kaksi tehokkainta pistemiestä, kun Joonas Jokela teki 24 ja Antti Ronkainen 23 pistettä, mutta muut jäivät alle kymmenen pisteen.

Hurrikaani oli tasaisempi. Antti Ropponen ja Tapio Toiviainen tekivät 18 pistettä, Tomi Rumpunen 15 ja uransa kauden jälkeen lopettava Matti Oivanen 12. Oivanen syötti neljä ässää.

- Saimme tänään torjunnalla paremmin kiinni Jokelan kuin aiemmissa peleissä. Osasimme odottaa tiukkaa vastusta, ei se yllätys ollut, Oivanen sanoi.

Seuraava ottelu pelataan sunnuntaina Loimaalla, kuudes ensi tiistaina Oulussa. Neljällä voitolla pääsee loppuotteluun.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat