Suora

  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu ja Urheilukierros
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: esteratsastus
  • Kielileikkejä
  • Lentopallon EM, Kreikka - Suomi
  • Johanna Bäcklund: Superäiti joka juoksi MM-kisoihin saakka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, kisakooste

Olympiavoittaja Caster Semenyan tilanteeseen ei saatu vieläkään ratkaisua – CAS lykkäsi päätöstään naisten yleisurheilun testosteronirajasta

Päätöksen odotetaan nyt lykkääntyvän reilulla kuukaudella.

yleisurheilu
Caster Semenya
Caster Semenya on tehnyt valituksen IAAF:n pyrkimyksestä asettaa testosteroniraja naisten keskimatkoille.AOP

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS on lykännyt päätöstään naisten yleisurheilun testosteronirajoista. CAS oli aiemmin luvannut päätöksen 26. maaliskuuta mennessä, mutta nyt päätöksen odotetaan venyvän jopa huhtikuun lopulle.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF pyrkii asettamaan testosteronirajan naisten 400 metrin ja mailin välisille juoksumatkoille. Eteläafrikkalainen olympiavoittaja Caster Semenya on valittanut IAAF:n testosteronirajasta CASiin.

Ratkaisu kiistaan oli tarkoitus saada maaliskuussa, jotta se tulisi voimaan puoli vuotta ennen Dohan MM-kisojen alkua.

- Se oli aika, jona testosteronitasot olisi laskettu sallitulle tasolle ja pidetty riittävän pitkän ajan rajan alle. Nyt se puolen vuoden sääntö ei täyty. Jos CAS hyväksyy meidän (IAAF:n) päätöksen, IAAF:n pitää pohtia annetaanko hyperandrogeenisille naisille poikkeuslupa osallistua, IAAF:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski sanoi.

IAAF:llä oli naisten sarjoissa testosteroniraja 2010-2015, mutta intialaisen pikajuoksijan Dutee Chandin valitus CASiin johti säännön kaatumiseen kesällä 2015.

IAAF on sen jälkeen kerännyt tutkimusnäyttöä uuden testosteronirajan tueksi, mutta säännön käyttöönotto on lykkääntynyt Semenyan valituksen takia.

Lue myös:

IAAF haluaa luokitella naisten olympiavoittajan Caster Semenyan mieheksi – Etelä-Afrikan urheiluministeri syyttää ajojahdista ja syrjinnästä

Urheilijat vetoavat Kansainväliseen yleisurheiluliittoon: "Kenenkään ei tarvitse muuttaa kehoaan voidakseen urheilla naisten sarjassa"

Semenya kokee testosteronisäännön epäreiluna ja valittaa CASiin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat