Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa

Myrskynsilmässä ollut nyrkkeilypomo astui syrjään kesken KOK:n selvitystyön

Suomen potentiaalisen menestyslajin nyrkkeilyn ympärillä leijuu epätietoisuus siitä, onko laji mukana Tokion kesäolympialaisissa 2020.

urheilu
Gafur Rahimov
Stanislav Krasilnikov\TASS via Getty Images

Kansainvälisen nyrkkeilyliitto AIBA:n puheenjohtajaksi marraskuussa valittu Gafur Rahimov on itse astunut sivuun tehtävistään perjantaina. Hänen tilalleen valitaan ensi viikolla väliaikainen nokkamies Lausannessa.

Kansainvälistä nyrkkeilyliittoa on epäilty korruptiosta ja puheenjohtajaa rikoskytköksistä. KOK ilmoitti aikaisemmin, että nyrkkeily saattaa pudota pois vuoden 2020 Tokion olympialaisista muun muassa AIBA:n korruptioepäilyn ja puheenjohtaja Gafur Rahimovin rikosepäilyjen vuoksi.

Uzbekistanilaisen Rahimovin valinta AIBA:n peräsimeen teki ison kolhun olympiasuunnitelmiin. Yhdysvaltain valtiovarainministeriö on kuvaillut Rahimovia "yhdeksi Uzbekistanin johtavista rikollisista". Rahimov on itse kiistänyt syytökset ja kuvaa tilannetta poliittiseksi ajojahdiksi.

Olympiakomitea perusti viime vuoden marraskuussa selvityskomitean, jonka tehtävänä on ollut selvittää AIBA:n hallinnon, taloushallinnon ja otteluiden rehellisyyttä.

AIBA:n ja KOK väliset suhteet kokivat ensimmäisen kerran ison särön Rion olympialaisissa vuonna 2016, jolloin 36 nyrkkeilyn virkamiestä ja tuomaria hyllytettiin erinäisistä korruptioepäilyistä.

Olympiakomitea esitti kansainväliselle nyrkkeilyliitolle 41 kysymystä toiminnan rehellisyydestä – Vastaukset ratkaisevat, onko nyrkkeily mukana Tokion olympialaisissa

Nyrkkeilijöiden pääsy Tokion olympiakisoihin yhä auki – KOK lykkäsi päätöstä kesäkuuhun

Lähteet: AP - AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat