Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kläbo vankisti asemaansa tiukassa taistossa maailmancupin kokonaiskisan voitosta – Ruotsin naiset juhlivat kolmoisvoittoa

Johannes Hösflot Kläbo oli täysin omaa luokkaansa kauden viimeisessä sprintissä.

urheilu
Johannes Hösflot Kläbo.
AOP

Maastohidon maailmancupin viimeiset sprintit Quebecissa Kanadassa olivat norjalaisen Johannes Hösflot Kläbon ja ruotsalaisnaisten juhlaa.

Kläbo otti selvän voiton miesten sprintin finaalissa ennen Italian Federico Pellegrinoa. Kläbo otti jo nimiinsä sprinticupin voiton. Kläbo vankisti asemaansa myös maailmancupin kokonaiskilpailun kärjessä, kun pahin uhkaaja Venäjän Aleksandr Bolshnunov jäi neljänneksi. Ennen sprinttejä ero oli vain 15 pistettä.

Viikonloppuna hiihdetään vielä perinteisen yhteislähtökisa ja vapaalla tavalla takaa-ajokilpailu.

Naisten puolella sprintit olivat ruotsalaisten juhlaa. Ruotsi otti kolmoisvoiton järjestyksessä Stina Nilsson, Maja Dahlqvist ja Jonna Sundling. Venäjän Julia Belurukovan kanssa erävaiheen alussa yhteenottanut Frida Karlsson oli loppukilpailun viides.

Nilsson varmisti jo puolivälierissä sprintticupin voiton. Hänestä tuli ensimmäinen ruotsalainainen naishiihtäjä, joka on voittanut jonkun hiihdon maailmancupin (kokonais-, sprintti, tai distanssicup.)

Suomen parhaasta sijoituksesta vastasi Quebecissa Ristomatti Hakola yhdeksännellä sijallaan. Myös välieriiin yltänyt Joni Mäki oli 11:s.

Lue lisää:

Venäläishiihtäjä poltti päreensä täysin! Näin hän huitaisi Ruotsin superlupausta sauvalla kohti päätä: ”Aika herkässä olivat hermot”

Hakola ja Mäki säväyttivät viimeisessä maailmancup-sprintissä erävaiheen alussa kaksoisvoitolla: "Erittäin kova suoritus"

Krista Pärmäkoskelle iso pettymys – hävisi loppukirissä ja putosi heti sprinttierässään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat