Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa

Ristomatti Hakola aikoo katsoa NHL:ää maastohiihdon maailmancupin päätösviikonloppuna: ”Tärkeintä oli, että tänään tuli Suomen mestaruus”

Ristomatti Hakola ja Joni Mäki jäivät ilman eväitä Quebecin vapaan sprintin välierissä.

hiihto
Ristomatti Hakola
Ristomatti Hakola.Vesa Moilanen/Lehtikuva

Suomen sprinttitykit Ristomatti Hakola ja Joni Mäki esiintyivät kauden viimeisessä maailmancupin sprintissä oikein kelvollisesti, kun kumpikin hiihti 12 parhaan joukkoon. Hakola oli yhdeksäs ja Mäki 12:s

Erävaiheen alussa Hakola ja Mäki hiihtivät kaksoisvoiton, mutta välierissä kyyti oli kylmää.

– Kaikki varmaan tiesi, että viimeinen mäessä ratkeaa. Alkuerissä lähti ihan hyvin, mutta tässä välierässä ei ollut ihan parasta. Olen ollut niin huono, että välieräkin on ihan mukava, Hakola sanoi.

Hakolan parhaaksi maailmancupin sprinteissä jäi tällä kaudella alkukaudesta Lillehammerista kuudes sija. Hakola on kärsinyt tällä kaudella esimerkiksi flunssasta muutaman sprinttikisan aikaan. Viime vuonna tuli kuitenkin lukuisia neljänsiä sijoja.

– Enemmän on ollut panostusta normaalimatkalle ja perinteisen parisprintiin. Sairastelu varmaan söi parasta terää. Ei ole ollut niin kovaa lentoa kuin viime kaudella, Hakola sanoi.

Viikonloppuna odottavat vielä perinteisellä hiihtotavalla normaalimatka yhteislähtökisana ja vapaalla tavalla takaa-ajo ”puistohiihtoradoilla.”

– Täytyy sanoa, että keli oli ainakin tänään yksi raskaimmista. Mössööntyy aika lailla. Takasuoralla on ihan hirveä vastatuuli ja ihan mössöä. Se on aikamoista taistelua loppuun, Hakola sanoi.

Hakola aikoi käyttää perjantai-illan katsomalla NHL:ää.

– Täytyy katsoa, ketä suomalaisia pelaa.Muutamana iltana on tullut katsottua jo sitä. Mutta Suomen mestaruus tuli tänään. Se oli tärkeintä, Hakola viittasi esimerkiksi Lillehammeriin, jossa Hakola oli myös Mäkeä korkeammalla lopputuloksissa huolimatta tappiosta erävaiheessa.

24-vuotias Mäki nousi tällä kaudella ryminällä monen urheilun seuraajan tietoisuuteen. Mäki eteni neljä kertaa välieriin maailmancupin sprinteissä.

Joni Mäki
Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

– Meni niin kuin olin odotuksia ladannut tähän kauteen. Jos finaalipaikka olisi tullut, olisi leveämpi hymy. Mutta se jäi odottamaan seuraavaa kautta, Mäki mietti.

Quebecin päätöskisasta Mäelle jäi kaksijakoiset tunnelmat, koska eväät tuntuivat loppuvan kesken välierissä. Kehityskohde tulevalle kaudelle olikin selvä.

– Pitää parantaa sellaista jaksamista, että pystyisi haastamaaan kaveria paremmin erän aikana ja etsimään paikkoja rohkeammin. Tänään jäin turhaan perälle katselemaan, mitä muut tekevät, Mäki totesi.

Lue lisää:

Hakola ja Mäki säväyttivät viimeisessä maailmancup-sprintissä erävaiheen alussa kaksoisvoitolla: "Erittäin kova suoritus"

Venäläishiihtäjä poltti päreensä täysin! Näin hän huitaisi Ruotsin superlupausta sauvalla kohti päätä: ”Aika herkässä olivat hermot”

Krista Pärmäkoskelle iso pettymys – hävisi loppukirissä ja putosi heti sprinttierässään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat