Suomen jäätanssijat onnistuivat MM-jäällä – paransivat vielä asemiaan vapaatanssissa

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis onnistuivat erinomaisesti taitoluistelun MM-kisoissa Japanissa. Katso Turkkilan ja Versluisin vapaatanssi kuvaa klikkaamalla!

taitoluistelu
Turkkila ja Versluis 16. sijalle
Turkkila ja Versluis 16. sijalle

Suomen jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ylsivät 16. sijalle taitoluistelun MM-kisoissa Japanissa. Turkkila ja Versluis olivat rytmitanssin jälkeen 18. sijalla ja paransivat vapaatanssissa sijoitustaan kahdella pykälällä.

24-vuotiaat Turkkila ja Versluis kilpailivat ensimmäistä kertaa MM-kisoissa. Tammikuun EM-jäällä kaksikko sijoittui uransa ensimmäisissä arvokisoissa 11:nneksi.

Ranskalaiset Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron juhlivat jo neljättä jäätanssin maailmanmestaruuttaan. Papadakis ja Cizeron säilyttivät rytmitanssin kärkipaikkansa myös vapaatanssissa.

Ranskan kaksikon voittopisteet olivat 222,65. Turkkila ja Versluis ylsivät loppupisteisiin 168,12 ja jäivät vain 0,22 pistettä tammikuun EM-kisojen ennätyspisteistään.

Kahden sijan nousu rytmitanssin jälkeen osoitti parin venymiskyvyn tärkeän paikan tullen.

– Olemme tosi tosi iloisia ja onnellisia siitä, miten ohjelma sujui. Nautimme luistelusta ja annoimme vain mennä. Meillä oli hyvä keskinäinen lataus ja pystyimme kuulemamme mukaan luomaan hyvän tunnelman myös paikalla olleen japanilaisyleisön keskuuteen, suomalaiskaksikko kertoi.

Parin valmentaja Maurizio Margaglio, vuoden 2001 jäätanssin maailmanmestari, oli ylpeä suojattiensa esiintymisestä MM-kilpailussa.

- Viikko kaikkinensa oli hieno, ja olen hyvin onnellinen heidän ensimmäisestä yhteisestä MM-kilpailustaan. Pari teki tavattoman hyvää työtä koko viikon harjoituksista alkaen. Kilpailussa pystyivät hallitsemaan tunteensa ja esittämään vahvaa hyvää luistelua, Margaglio sanoi.

Lue lisää:

Loistava MM-debyytti! Suomen jäätanssijat vapaatanssiin

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis saavuttivat tavoitteensa ensimmäisissä MM-kisoissaan – "Ihanaa päästä tekemään ohjelma isolle yleisölle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat