Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Hävinnyt hymy: Jesse Puljujärvi kadotti ilon NHL:ssä - palatessaan hän haluaa olla oikeasti valmis
  • Urheiluruutu

Emmi Peltosen kaatuminen MM-taitoluistelussa oli todella dramaattinen – Laura Lepistö avasi tilannetta Ylen Urheilustudiossa: ”Pistelaskusysteemi on todella läpinäkyvä”

Laura Lepistön mukaan Emmi Peltosen MM-lyhytohjelma oli alun kaatumista lukuun ottamatta todella hyvä.

taitoluistelu
Emmi Peltonen
Katso Urheilustudion analyysi kuvaa klikkaamalla

Taitoluistelun MM-kisat huipentuvat tänä viikonloppuna. Suomen jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ylsivät jäätanssissa 16. sijalle lauantaina.

Aiemmin tällä viikolla Emmi Peltonen joutui hautaamaan haaveensa huippupisteistä, kun kaatui heti ohjelmansa alussa. Peltonen pyllähti heti ensimmäisessä hyppy-yhdistelmässään.

Peltonen karsiutui lopulta vapaaohjelmasta. Hän oli 28:s, kun 24 parasta olisi päässyt esittämään vapaaohjelman.

Urheilustudiossa vieraillut Ylen asiantuntija Laura Lepistö avasi tilannetta.

– Muuten ohjelma oli tosi hyvä. Olimme Anuliisan (Uotila, selostaja) kanssa sitä mieltä, että parhaita tällä kaudella. Mutta siinä mielessä tämä nykyinen pistelaskusysteemi on todella läpinäkyvä, Lepistö sanoo ja viittaa esimerkiksi siihen, että jokaiselle ohjelman elementille on jo etukäteen määritetty perusarvo. Sitten tuomarit määrittelevät vielä laatupisteen.

– Voi katsoa matematiikalla, että kolmoistulpista jäi pari pistettä. Niistä tulivat miinusmerkkiset laatupisteet. Sitten tuli harmittava kompastuminen perään ja tuli vielä yksi miinuspiste kaatumisesta. Siitä jäi nollat tai ehkä yksi piste, kun taas onnistuneella kolmoiskolmois-tulppitulppilla olisi saanut päälle yhdeksän pistettä. Se olisi riittänyt 12–14 joukkoon.

Peltonen hälytettiin MM-kisoihin Japaniin nopeasti, kun EM-pronssia aiemmin tänä vuonna voittanut Viveca Lindfors joutui jäämään kisoista pois terveydellisistä syistä.

Lepistö ei osannut sanoa tarkasti, mikä Lindforsin tilanne on.

– En voi varmuudella sanoa, mutta ymmärsin hänen jääneen parantelemaan vanhoja selkävaivoja. En tiedä, miten asiat ovat nyt. Mutta ehkä nyt on akkuja ladattu ja käännetty katseet ensi kauten. Viveca otti huikean hyppäyksen tälle kaudelle, Lepistö muotoili.

Lepistö avasi Urheilustudiossa myös erilaisia termejä taitoluisteluhypyissä. Katso video aiheesta jutun kuvaa klikkaamalla.

Lue lisää:

Suomen jäätanssijat onnistuivat MM-jäällä – paransivat vielä asemiaan vapaatanssissa

16-vuotias olympiavoittaja Alina Zagitova taituroi ylivoimaiseen maailmanmestaruuteen – moskovalaiset kahmivat kaikki naisten MM-mitalit

Pikakomennuksella MM-kisoihin lähtenyt Emmi Peltonen oli harmissaan lyhytohjelmansa jälkeen – "Ei se ollut yhtään sitä, mihin pystyisin"

Emmi Peltonen hautasi haaveet huippupisteistä – kaatui heti ohjelmansa alussa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat