Aku Partanen alitti olympialaisten tulosrajan

Kävelijän perussuoritus riitti ensi vuoden olympialaisten tulosrajaan.

yleisurheilu
Aku Partanen Pekingissä 2015
Aku Partanen. AOP

Perussuoritus riitti kilpakävelijä Aku Partaselle Tokion ensi vuoden olympialaisten tulosrajan rikkomiseen. Partanen käveli lauantaina Slovakian Dudincessa 50 kilometrillä ajan 3.46.54, jolla olympiaraja alittui runsaalla kolmella minuutilla.

– Alkumatkasta olin vähän kovemmassa vauhdissa, mutta viimeisellä kympillä hyydyin harmittavasti, Partanen kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Hän sijoittui kilpailussa toiseksi norjalaisen Håvard Haukenesin takana. Voittaja käveli ennätyksensä 3.42.50. Partasen ennätys on 3.44.43 Dudincesta viime vuodelta.

Partanen, 27, ei ollut täysin tyytyväinen kävelyynsä, mutta olympiarajan alitus oli tärkeintä.

– Tuntui, että jaloista loppui voima, mutta hengitys pelasi hyvin. Positiivista oli myös, että juomat imeytyivät hyvin, eikä tullut mitään romahdusta, hän totesi.

Tällä kaudella Partanen ja muut suomalaiset tähyävät syys-lokakuussa kilpailtaviin Dohan MM-kisoihin. Tokiossa ensi vuonna miesten 50 kilometriä on viimeistä kertaa arvokisaohjelmassa.

Kinnusen vauhti putosi lopussa

Jarkko Kinnunen oli Dudincessa kuudes ajalla 3.51.16. Hänen vauhtinsa putosi viimeisillä kilometreillä sen verran, että olympiaraja 3.50.00 jäi saavuttamatta.

– Ei ollut paljosta kiinni, Kinnunen harmitteli.

Hänellä oli ongelmia nesteiden imeytymisen kanssa. Vielä pahemmin vatsa teki tenän Aleksi Ojalalle, joka keskeytti vatsakramppien takia 35 kilometrin kohdalla.

– Viimeisen kilometrin aikana piti käydä kahdesti vessassa, ja sen lisäksi laatta lensi, Ojala kertoi pettyneenä.

Dohan MM-rajaa tavoitellut Tiia Kuikka päätti valmentaja Jani Lehtisen kanssa lopettaa naisten 50 kilometrin kilpailun yhdeksän kilometriä ennen maalia, koska MM-raja 4.30.00 oli karkaamassa.

Seuraava mahdollisuus arvokisoihin oikeuttaviin tuloksiin suomalaisilla on toukokuussa Liettuan Alytusissa käveltävässä Euroopan cupissa.

Lue myös:

Kilpakävelyn venäläistähti jäi kiinni dopingista – menettää vuoden 2013 maailmanmestaruutensa

Olympiavoittaja Caster Semenyan tilanteeseen ei saatu vieläkään ratkaisua – CAS lykkäsi päätöstään naisten yleisurheilun testosteronirajasta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat