Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Sikiöseulonta
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Krista Pärmäkoskea pelotti vähän jo ennen Quebecin puistohiihtoa: ”Latumiehet eivät ehkä onnistuneet tänään”

Krista Pärmäkoski näki muutaman hiihtäjän lentävän Quebecin maailmancupin 10 kilometrin perinteisen yhteislähtökisassa.

hiihto
Krista Pärmäkoski Seefeld 10 km p
Vesa Moilanen / Lehtikuva

Krista Pärmäkoski oli viides lauantaina maastohiihdon maailmancupin päätösviikonloppuna Quebecissa 10 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailuissa.

Pärmäkoski jäi kisan voittaneesta Stina Nilssonista 26,8 sekeuntia. Nilsson, toiseksi loppukirissä jäänyt Therese Johaug ja kolmanneksi tullut Ingvild Flugstad Östberg karkasivat aikaisessa vaiheessa omille teilleen.

Pärmäkoski kävi kisassa kamppailua neljännestä sijasta Ruotsin Ebba Anderssonia vastaan. Ero oli lopulta 1,4 sekuntia Anderssonin eduksi.

– Olisin halunnut olla kolmen joukossa, mutta ladulla oli aika paljon tapahtumia. Itselle ei onneksi käynyt mitään. Mutta muutaman hiihtäjän näin lentävän ladulla. Varmaan takana tapahtui vielä vähän enemmän. En halunnut riskeerata mitään, että tulisi mitään loukkaantumista, Pärmäkoski kertasi kisaa Yle Urheilun haastattelussa.

– Kun tila aukeni, pääsi rauhassa hiihtämään. Edessä meni aika kovia hiihtäjiä, niin oli vaikea saada kiinni. Siihen nähden tämä oli hyvä sija.

Puistomaiset ladut olivat pakkasyön jälkeen kovia, vaikka odotettiin enemmän vesikelin tynkää.

– Vähän jo pelotti lähteä kisaan. Tiesin, että väliaikalähtökisa olisi ollut helpompi hoitaa kuin yhteislähtö. Erot oli aika pieniä. Massalla laskettiin ja tänään laskettiin vielä normaalia hitaampaa. Silti siellä tapahtui, Pärmäkoski pohti.

– Ehkä latuja oli liian aikaisessa vaiheessa laskuja ja latuja oli myös liian aikaisin katkaistu nousuissa. Latumiehet eivät ehkä onnistuneet tänään. Toki kelille eivät voi mitään. Varmaan he ennustivat pehmeämpää keliä.

Sunnuntaina maailmancup-kauden päättää vapaalla hiihtotavalla kisattava 10 kilometrin takaa-ajo. Lähtölista määräytyy perjantain ja lauantain tulosten perusteella. Pärmäkoski lähtee ladulle seitsemäntenä vajaat puolitoista minuuttia Nilssonia perässä. Ebba Andersson on samaan aikaan myös lähdössä.

– Uskon, että hyvä porukka on tulossa. Sitten pääsee hiihtämään. Jos haluaisi hiihtää eroa kiinni, niin pitäisi toivoa hitaampaa keliä. Tänään oli aikamoinen jääränni. Voi olla, että huomenna on samanlainen keli ja vaikea ottaa kovin isoja eroja kiinni, Pärmäkoski toteaa.

Therese Johaug lähtee 49 sekuntia Nilssonin jälkeen ladulle. Johaug yrittää kiriä kiinni Pärmäkoskea taistossa kokonaiscupin kolmannesta sijasta. Pärmäkoski on 58 pistettä edellä.

Lue lisää:

Therese Johaug on lyöty maailmancupissakin! Ruotsalaistähti voittoon, Pärmäkoski tutusti viides

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat