Suora

  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Norja
  • Jääkiekon U18 MM: CAN - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, Kanada - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kerttu Niskasella järkyttävä kaatuminen karmivassa kisassa – joutui lääkärin pakeille: ”Verinaarmuja, mustelma ja nirhaumia”

Quebecin vaikeat olosuhteet aiheuttivat ongelmia myös Kerttu Niskaselle.

hiihto
Kerttu Niskanen
Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suomen hiihtäjistä Kerttu Niskasella oli dramaattinen kilpailu lauantaina 10 kilometrin perinteisen yhteislähtökisassa Quebecissa Kanadassa. Niskanen tuli maaliin maailmancupin päätösviikonlopun kisassa 39. sijalta.

Niskanen ei tullut haastatteluun kisaan jälkeen, vaan oli lääkärin pakeilla. Suomen päävalmentaja Matti Haavisto kommentoi Niskasen tilannetta Ylelle.

– Kertulla oli vähän verinaarmuja. Pakarassa oli iso mustelma. Selässä nirhaumia. Alaselkä veti krampppiin. Se paheni vielä maalintulon jälkeen, Haavisto sanoo.

– Yritetään saada Kerttu hiihtokuntoon huomiseksi ja varmistamaan, että mitään vakavaa ei tapahtunut.

Niskaselle kävi köpelösti tiiviissä hiihtoporukassa heti alussa.

– Ensimmäisessä laskussa oli tullut joku suma. Kerttu oli kaatunut ja joku oli laskenut selkään. Ilmeisesti toisen kerran oli tullut myös joku haaveri. Aika jäinen ura oli. Lähinnä kaikki naiset olivat peloissaan, miten siitä selvisi, Haavisto sanoi.

Erityisen vaikeaksi tilanteen tekivät olosuhteet. Pakkasyön jälkeen latu oli jäinen.

– Peinteisellä mentiin ja kun ladulta hyppäsi pois liisteri nappasi aika terhakkaasti kiinni. Pakkaskelillä tai vesikelillä radassa ei ole mitään ongelmaa. Nyt vain ennusteiden vastaisesti oli tullut kylmempi yöhön. Se veti niin jäähän ladun, Haavisto totesi.

Lue lisää:

Krista Pärmäkoskea pelotti vähän jo ennen Quebecin puistohiihtoa: ”Latumiehet eivät ehkä onnistuneet tänään”

Therese Johaug on lyöty maailmancupissakin! Ruotsalaistähti voittoon, Pärmäkoski tutusti viides

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat