Kaisa Mäkäräinen reagoi lyhytsanaisesti huippuvetoon

Kaisa Mäkäräinen nousi peräti kahdeksanneksi lauantain takaa-ajossa Holmenkollenilla.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen.Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

– Ihan hyvä kisa. Kiitos, Kaisa Mäkäräinen kuittasi kysymyksen onnistumisesta Holmenkollenin takaa-ajossa.

Mäkäräinen nousi kisassa komeasti 32. sijalta peräti kahdeksanneksi. Jos kaikki olisivat lähteneet nollilta takaa-ajoon, Mäkäräinen olisi ollut kisan kolmas. Suomalaistähti onnistui neljän ampumapaikan kisassa mainiosti. Mäkäräinen ampui vain yhden ohilaukauksen.

– Pienet erot olivat siinä ja paljon jengiä. Tiesin, että sijoitukset voivat vaihdella ja on mahdollisuuksia nousta. Mutta ei sitä koskaan tiedä, miten kisa lähtee pyörimään loppupeleissä. Ensimmäiseltä paikalta tuli iso sakko. Siinä ei vielä heilahdellut sijoitukset. Sitten lähdettiin nousemaan, Mäkäräinen kuvaili.

Ensimmäisessä makuussa oli Mäkäräisen mukaan ollut enemmän tuulta kuin hän oli luullut. Sitten hän teki vaadittavat korjaukset. Pikakilpailun jälkeen Mäkäräistä mietitytti vauhti ladulla. Nyt kuitenkin vauhti oli kohdillaan. Mäkäräinen oli viidenneksi nopein hiihtäjä jääden ladulla kisan voittajasta Anastasia Kuzminasta 12,7 sekuntia.

– Pohdimme oman vireen ja suksen osuutta. Totta kai kisat käydään aina läpi. Mutta mentiin normaalilla valmistautumisella, Mäkäräinen pyöritteli.

– Mutta oli jonkin parempi vire. Oli myös raskaampi keli tänään. Fysiikalta kysyttiin enemmän.

Sunnuntaina on luvassa yhteislähtö ja maailmancup-kauden viimeinen kisa.

– Totta kai on kivaa, että tuli onnistuminen tähän. Ei jää hyvän kisan paine enää huomiselle. Toivotaan, että voisi vetää ehjän kauden lopetuksen, Mäkäräinen muotoili.

Maailmancupin kokonaisvoitosta vahvan otteen on ottanut Dorothea Wierer, kun Lisa Vittozzi epäonnistui maannaisten kaksinkamppailussa keskiviikon pikakisassa. Vittozzi ei päässyt lainkaan mukaan takaa-ajoon.

– Nyt kahdessa kisassa Doro keräsi sen verran paljon pisteitä, varmaan heidän kahden osalta Dorolle se kääntyy, viime vuonna kokonaiskilpailun loppuhetkillä voittanut Mäkäräinen sanoo, mutta muistuttaa myös Kuzminan jokeriroolista.

Kuzmina on 50 pisteen päässä Wiereristä ja 8 pisteen päässä Vittozzista.

– Olen ollut siinä tilanteessa. Kyllä siitä tulee jännittävä kisa kaikille, joilla on mahdollisuudet.

Mäkäräinen on kuudentena kokonaiskisassa.

Lue lisää:

Tarkasti ampunut Kaisa Mäkäräinen teki mahtinousun

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat