Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa

Ristomatti Hakola pyssytti kymmenenneksi ja olisi voinut jättää sauvat lähtöön, Kläbo otti jälleen omansa

Johannes Hösflot Kläbo tiukensi otetta maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta.

hiihto
Ristomatti Hakola
Ristomatti HakolaAOP

Ristomatti Hakola nousi "isojen pyssyjen" joukkoon miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa maastohiihdon maailmancupin päätösviikonloppuna Quebecissä. Hakola oli kisan kymmenes ja jäi kilpailun voittaneesta Norjan Johannes Hösflot Kläbosta 18,2 sekuntia.

Maailmancupin viimeistä edellinen startti oli ennakkoon kahden miehen kauppa. Norjalaistähti Kläbo vankisti maailmancupin johtoaan voitolla, kun toisena kokonaiskilpailussa oleva venäläishaastaja Aleksander Bolshunov jäi kisassa seitsemänneksi 17,4 sekuntia Kläbosta.

Yli 70 hiihtäjää taivalsi 15 kilometrin matkaa epätavallisen tasaisesti. Esimerkiksi vielä 6,5 kilometrin väliaikapaikalla sijalla 50. ollut Matti Heikkinen oli jäänyt kisan kärjestä vain reilut 26 sekuntia. Sijalla 37. ollut Lauri Vuorinen oli kärkeä perässä olemattomat 13 sekuntia. Lopputuloksissa suomalaisista Heikkinen oli 37:s (+2.09,0), Vuorinen 42:s (+2.22,9) ja Joni Mäki 51:s (+2.48,4).

Kisan toiseksi hiihti kotikisoissaan ja uransa päätösmaailmancupin kautta kisaava Kanadan Alex Harvey. Hän jäi Kläbosta 0,8 sekuntia. Norjalaismenestyksen täydensi Didrik Tönseth kolmannella sijallaan (+1,3).

– Tänään oli unelmakeli, mutta sauvat olisi voinut jättää lähtöön. Sauva-ura on niin pehmeä, että tasatyöntö oli melkoista painimista, Hakola kuvaili Yle Urheilulle.

– En mä tiedä, oliko vielä isoa pyssyä. Mutta oli ihan hyvä kisa. Sai aika lailla päästellä täysiä. Takana oli aika kova vastatuuli. Jos siellä joutui yksin, niin sitten vasta oli hirveää, Hakola sanoi.

Maailmancupin viimeinen kilpailu hiihdetään sunnuntaina 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajona.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Katso hurjan kisan kooste: Hakolasta iso pyssy, "pelottava venäläinen" tyrmättiin maailmancupin voittotaistossa – kaatunut Kläbo juhli

Therese Johaug on lyöty maailmancupissakin! Ruotsalaistähti voittoon, Pärmäkoski tutusti viides

Matti Heikkiselle uran viimeinen maailmancup-viikonloppu on suuri kiitoksen paikka: ”Tärkeää sulkea tiensä päähän tulevat asiat”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat