Katso hurjan kisan kooste: Hakolasta iso pyssy, "pelottava venäläinen" tyrmättiin maailmancupin voittotaistossa – kaatunut Kläbo juhli

Quebecin 15 kilometrin perinteisen kisasta tuli aikamoinen taisto.

hiihto
Kläbo voitti kaatumisesta huolimatta – Hakola 10 parhaan joukkoon
Kläbo voitti kaatumisesta huolimatta – Hakola 10 parhaan joukkoon

Norjan Johannes Hösflöt Kläbo otti entistä vankemman otteen, kun hän oli ykkönen myös lauantain 15 kilometrin perinteisen yhteislähtökisassa.

Paljon tapahtumia sisältäneessä kisassa Kläbo ehti jopa kertaalleen kaatua, mutta tokeni siitä nopeasti. Kläbo ehti ottaa jopa kiribonuspisteet hetki kaatumisen jälkeen. Loppusuoralla hän oli omaa luokkaansa.

Suomen Ristomatti Hakola onnistui myös ollen 10:s.

– Todella hieno hiihto. Hän on ollut tällä kaudella normaalimatkoilla 9 ja 10. Siinä on ollut huimaa kehitystä. Mies on itse määrittäny, että sprintissä ja normalaimatkalla sijoitukset 10 parhaan joukkoon, niin on iso pyssy. Nyt hän on sellainen, Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila sanoo.

Ajatellen miesten maailmancupin kokonaiskisan voittotaistoa yksi kisan ratkaisuista nähtiin, kun Venäjän Aleksandr Bolshunovilta katkesi sauva 1,9 kilometriä ennen maalia.

– Kläbon ja Bolshunovin tilanteet erilaiset. Kläbolla oli paljon voimia ja se ei aiheuttanut suuria ongelmia siinä. Bolshunovin haaveri oli haastavampi. Hän oli itse väsyneempi siinä vaiheessa kisaa. Kärjessä mentiin myös kovaa, Lassila sanoo.

– Mutta ei se hiihtäminen näyttänyt siltä, että olisi pystynyt vastaamaan enää.

Bolshunov on urakoinut hurjan paljon tällä kaudella. Hän hiihti Tour de Skin kokonaan läpi ja oli mukana Cognen maailmancupissa juuri ennen MM-kisoja. Lisäksi Bolshunov kisasi kaikki matkat Seefeldin MM-kisoissa ja senkin jälkeen.

– Minulle tulee mieleen Rocky-elokuvasta samantyylinen venäläinen (Ivan Drago). Hän on ilmeetön ja eleetön kaveri. Kun tulee kisapaikalla vastaan, vähän pelottaa katsoa silmiin. Suorittaminen on sellaista, että mikään ei vaikuta. Kaikki kisat pystyy vetämään. MM-kisoissakin kesken kisojen sanottiin, että kaveri saattaa olla väsynyt. Silti tuli viime hetkellä viivalle ja sielläkin huippusuoritus, Lassila toteaa.

Mutta Kläbo on selvä ennakkosuosikki sunnuntaina, kun kauden päätteeksi kisataan 10 kilometrin takaa-ajo.

– Kläbo lähtee suurella etumatkalla liikkeelle. Hänellä on kaikki maailman vaihtoehdot. Hän on sellaisessa kunnossa nyt. Hän voi yrittää hiihtää karkuun tai odotella muita ja hoitaa sitten kirin, Lassila sanoo.

Lue lisää:

Ristomatti Hakola pyssytti kymmenenneksi ja olisi voinut jättää sauvat lähtöön, Kläbo otti jälleen omansa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat