Tasapeli ei tyydyttänyt kunnianhimoista TiPSiä: "Jokainen pelaaja haluaa näyttää, että kuuluu Naisten Liigaan" – naisten jalkapallokausi alkoi värikkäästi

Jalkapallon Naisten Liiga alkoi kolmella ottelulla. Seuraavan kerran pelataan viikon päästä.

jalkapallo
TiPS Åland Naisten Liiga
Åland Unitedin Phoenetia Browne vei joukkueensa johtoon TiPS-pelaajien vastusteluista huolimatta.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Jalkapallon Naisten Liiga puhallettiin käyntiin lauantaina kolmen ottelun voimin.

Pienoinen yllätys nähtiin heti avauskierroksella, kun Helsingin Jalkapalloklubin kanssa mestarisuosikiksi nostettu Åland United joutui tyytymään 1–1 (0–1) -tasapeliin Tikkurilan Palloseuraa vastaan. Ahvenanmaalaisvieraat siirtyivät ottelussa johtoon 36. peliminuutilla yhdysvaltalaishyökkääjä Phoenetia Brownen maalilla. TiPS ponnisti tasoihin 79. peliminuutilla.

– Ensimmäiset 45 minuuttia oli meiltä hyvää fudista, mutta toisella 45-minuuttisella emme päässeet samalle tasolle kuin ensimmäisellä jaksolla. TiPS sai meidät tippumaan alemmaksi, toi palloa meidän boksiin ja prässäsi ylempää, Åland-puolustaja ja Suomen naisten maajoukkuepeluri Anna Westerlund summasi ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Viime kauden pronssimitalisti on nostettu tällä kaudella jopa mestarisuosikiksi. Westerlund suhtautui mestaruusodotuksiin tyynesti.

– Minusta tuntuu, että kaikki voivat voittaa Liigassa. Nytkin näki, että TiPS on hyvä jengi ja hekin voivat olla kärjen tuntumassa. Totta kai aina haluaa voittaa kaikki pelit, mutta se, mitä me teemme kentällä, on tärkeää. Emme me voita mestaruutta, jos emme pelaa hyvää fudista 90 minuuttia.

Tikkurilaiset tavoittelevat mitalia

TiPSin tasoitusmaalista vastasi 17-vuotias puolustaja Jenna Topra.

– Olihan se vähän pettymys. Lähdimme hakemaan voittoa emmekä päässeet ihan omalle tasolle. Puolustimme ihan hyvin, mutta hyökkäyspäässä olimme malttamattomia. Ensi peliin noustaan sitten omalle tasolle, Topra vakuutteli.

Tikkurilaisjoukkue oli tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen harmissaan.

– Totta kai on mukavaa aina tulla tasoihin ja meidän joukkue taisteli tasurin. Mutta meidän joukkueemme lähtee voittamaan jokaisen ottelun tässä sarjassa ja kun ei saa sitä, mitä lähtee hakemaan, niin kyllä se pettymykseltä tuntuu.

Kauden päätteeksi nuori joukkue havittelee kaulaansa metallia muistoksi.

– Olemme olleet tosi kauan yhdessä, vaikka olemmekin nuoria. Tunnemme hyvin toisemme ja osaamme pelata tosi hyvin yhteen. Tavoitteena on päästä ensin yläloppusarjaan ja ottaa mitalikin. Jokainen pelaaja on kunnianhimoinen ja haluaa näyttää, että kuuluu Naisten Liigaan. Todistimme, että voimme pärjätä kultamitalisuosikkejakin vastaan.

Avauskierroksen kahdessa muussa ottelussa Oulu Nice Soccer taipui kotonaan HJK:lle 2–5 (0–2). FC Honka puolestaan haki Kuopiosta Palloseuralta niukan 1–0 (0–0) -vierasvoiton. Seuraavan kerran pelataan viikon päästä lauantaina.

Lue myös:

Naisten jalkapalloliigassa jännittävät asetelmat – hallitsevan mestarin puuttuminen sekoittaa pakkaa, HJK ja Åland United suurimmat mestarisuosikit

Kiireinen työ ja hektinen pääkaupunkiseutu vaihtuivat seesteiseen saareen ja urheilijan arkeen: ”Jalkapallo on nyt päivän kohokohta”

Jalkapallon Pelaajayhdistys: Kuutta pelaajaa on yritetty estää lähtemästä PK-35 Vantaasta – liigalisenssin menettänyt naisten mestariseura kommentoi kiistoja

Yliopistojalkapallon mestari Natalia Kuikka tottui Yhdysvalloissa yksityiskoneisiin ja pormestarin kehuihin, nyt edessä on kimppa-asunto Ruotsissa ja unelma ammattilaisuudesta

Ruotsi taipuu Damallsvenskanin uudelta suomalaisjalkapalloilijalta "kanske bra", mutta kentällä on toinen vaihde silmässä: "Pitäisi vain luottaa, että osaamme ja pystymme"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat