Suora

  • Dota 2: The International

Heljanko ja Levtchi Tapparan sankariduo - "Tyylillä ei ole väliä, kun voitoista pelataan"

Tapparan kakkosketjun 23-vuotias laituri Anton Levtchi pohjusti kahdella avauserän maalillaan tamperelaisille lauantaina toisen voiton Liigan puolivälierissä.

urheilu
Tapparan Niko Ojamäki ja Anton Levtchi juhlivat joukkueensa 1-0-maalia
Tapparan Niko Ojamäki ja Anton Levtchi juhlivat joukkueensa 1-0-maaliaAOP

Raumalla pelattu ottelu päättyi lopulta Tapparalle maalein 3-2, vaikka Lukolla oli päätöserän lopussa vielä lähes täydet kaksi minuuttia aikaa tasoittaa kahden miehen ylivoimalla.

– Olin oikeaan aikaan oikeassa paikassa Lukon maalin edustalla. Jan-Mikael Järvinen pohjusti molemmat paikat hienosti, kiitteli Anton Levtchi ketjunsa sentteriä.

- Sikäli peli oli samanlainen kuin perjantainakin, että molemmat halusivat pelata nopeaa lätkää. Me vaan passivoiduttiin liikaa kolmannessa erässä, mutta onneksi alivoimapeli ja maalivahti (Kristian Heljanko) toimivat käsittämättömällä tavalla, Levtchi hehkutti.

Uransa ensimmäisen pudotuspelimaalit lauantaina tehnyt Levtchi on syntynyt Varkaudessa. Hänen isänsä tuli aikanaan Pietarista Suomeen pelaamaan jalkapalloa.

Tapparan kolmannesta maalista Raumalla vastasi Kristian Kuusela ja Lukon maalit viimeistelivät puolestaan Tapio Laakso ja Justin Danforth. Kaukalon paras mies oli kuitenkin Heljanko, joka venyi kolmannessa erässä peräti 22 kertaa torjuntaan.

– Hieno taistelupeli, playoffs-kiekkoa parhaimmillaan. Kun voitosta pelataan, ei tyylillä ole väliä, mutta kyllä tästä vielä parantaa pitää, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi sanaili pelin jälkeen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat