HPK otti niskalenkin turkulaisista - Kaapo Kakkoa jäi harmittamaan TPS:n hylätty maali

Hämeenlinnan Pallokerho nappasi toisen kiinnityksen kiekkoliigan välieräpaikkaan. Se löi lauantaina TPS:n toistamiseen, nyt luvuin 5-3. Video: Telia TV:n kuvaa

Kaapo Kakon hattutemppu tyssäsi tähän hylättyyn maaliin - katso TPS-leiriä kismittänyt tilanne
Kaapo Kakon hattutemppu tyssäsi tähän hylättyyn maaliin - katso TPS-leiriä kismittänyt tilanne

HPK löysi tunteen ja viisauden pudotuspeleissä. TPS:n kausi uhkaa loppua tällä menolla ennen aikojaan.

– Tulimme fyysisesti luukusta ulos ja oli paljon tunnetta. Toiseen erään löysimme myös viisautta. Teimme lopussa pelin hankalaksi tuloksen suhteen, sanoi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

Kerhon kapteeni Otto Paajanen (2+0) teki voittomaaliksi jääneen neljännen osuman ja 2-0-maalin. HPK:n tehomiehinä kunnostautuivat myös Jere Innala (0+3), Robert Leino (1+1), pakki Petteri Nikkilä (1+1) ja keskushyökkääjä Niclas Lucenius (0+2).

– Pelasimme ensimmäisen erän vähän paremmin ja parempirytmisemmin. Toisessa erässä vähän sähläsimme. Pitää keskittyä ja puhaltaa. Emme voi sählätä ja hosua, sanoi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

TPS:n ylivoimainen hahmo oli jokaisessa maalissa mukana ollut Kaapo Kakko (2+1). Kakolta hylättiin lisäksi yksi maali ensimmäisessä erässä, joka olisi tuonut vieraat 1–1:een.

– Sain tehtyä hienon playoffs-maalin, mitä näissä peleissä vaaditaan, mutta se otettiin pois. Ehkä oli sählyn tilannehuone tällä kertaa, tuhahti Kakko

TPS:n vasta maaliskuussa pelikuntoon toipunut Lauri Korpikoski oli sivussa.

– Meillä parhaat pelikunnossa olevat pelaajat pelaavat, Kaskinen kuittasi.