Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Huuhkajat yllätti Italiaa vastaan uudella pelijärjestelmällä: kapteeni Tim Sparv kaipasi lisää harjoituspäiviä – "Välillä tuntui, että emme olleet tarpeeksi rohkeita"

Kolmen topparin linjassa pelannut Paulus Arajuuri manasi Suomen painajaismaista alkua.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Tim Sparv Marco Verratti
Getty Images

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteenille Tim Sparville lauantain Italia-tappio oli katkera.

– Se ärsyttää minua tosi paljon. Tämä ei tyydytä ketään tässä jengissä. Italia oli tänään parempi, he voittivat ansaitusti, Sparv summasi Yle Urheilulle.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva yllätti ja lähti otteluun kolmen topparin linjalla. Sparvin mukaan joukkue ei ehtinyt harjoitella uutta pelisysteemiä riittävästi.

– Ihannemaailmassa valmennusjohto ja pelaajat olisivat halunneet pari treenipäivää lisää. Juoksimme ja taistelimme, mutta välillä tuntui, että emme olleet tarpeeksi rohkeita prässipelissä, Sparv mietti.

Suomen kokonaisuusesitykseen Sparv oli varsin tyytyväinen, mutta puolustuspeli oli kapteenin mielestä ajoittain liian passiivista.

– Esitys oli ihan fine. Meillä oli hyviä jaksoja ensimmäisellä puoliajalla. Italialla oli vaikeuksia hyökkäyspelimme kanssa, kun meillä oli rohkeutta pallon kanssa.

"Painajaisalku"

Keskuspuolustaja Paulus Arajuuri manasi Italian nopeaa takaiskumaalia. Nicolo Barellan laukaus kimposi verkkoon Joona Toivion jalasta.

– He saivat alkuun maalin, mikä meidän piti välttää. Aika tuurimaali ja painajaisalku. Mielestäni heräsimme hyvin ja keräsimme itsemme maalin jälkeen. Ei ollut sellainen alku mitä toivottiin, mutta ei missään nimessä mikään katastrofisuoritus, Arajuuri totesi.

Arajuuri pelasi kolmen topparin linjassa yhdessä Toivion ja Sauli Väisäsen kanssa ja koki, että uusi pelijärjestelmä toimi ajoittain hyvin.

– Tiesimme Italian vahvuudet ja koetimme sopeutua niihin. Peli ei mennyt liian passiiviseksi.

Lue myös:

Kommentti: Huuhkajat ei ole kentällä enää valmiiksi alistunut – Markku Kanervan joukkueen perusresepti on kunnossa, mutta viimeinen terävyys puuttuu yhä

Italia oli Huuhkajille tyly isäntä: Suomen EM-karsintataival käynnistyi tappiolla Udinessa

Yle seurasi hetki hetkeltä: Italia ei antanut Huuhkajien yllättää – nuori Moise Kean ratkaisi kesken Suomen painostuksen

Tim Sparv on Huuhkajien tärkein pelaaja, jolla on hämmentävä taito voittaa – tilasto lyö ällikällä: "Kuulostaa järkyttävältä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat