Suora

  • Uimahyppyjen MM, sekaparien 3 m:n synkrohyppyjen loppukilpailu

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva harmitteli omista virheistä tulleita takaiskumaaleja – "Pikkaisen alkoi kylmäämään"

Markku Kanerva vaihtoi Italia-ottelussa kentälle yllättäen kaksi Veikkausliiga-pelaajaa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Markku Kanerva Italia-Suomi
EPA

Huuhkajille ja päävalmentaja Markku Kanervalle jäi jossiteltavaa Italian maaleista 2–0-tappioon päättyneessä jalkapallon EM-karsinnan avausottelussa Udinessa.

Nicolo Barellan avausmaali kimposi Joona Toivion jalasta verkkoon, mutta tilannetta edelsi kapteeni Tim Sparvin huolimaton purkupallo. Moise Keanin 2–0-osumassa Suomi puolusti Kanervan mukaan huonosti.

– Lähdimme hakemaan täältä jotain pisteiden muodossa, mutta ei siinä onnistuttu. Harmittaa nuo maalit, jotka päästimme, Kanerva sanoi Yle Urheilulle.

Suomi pelasi ottelun poikkeuksellisesti kolmella keskuspuolustajalla. Kanerva päätyi ratkaisuun osin joukkueen pelaajatilanteen ja osin Italian pelityylin vuoksi.

– Halusimme varmistaa, että pääsemme puolustamaan niin sanottuja taskuja ja aluetta puolustuksen ja keskikentän välissä alhaalta päin. Näppituntumalla se toimi ihan hyvin, ei suurempia ongelmia.

Suomi avasi peliä alhaalta ajoittain rohkeasti Italian kovan prässin alla. Kanervan mukaan sitä on joukkueessa korostettu.

– Täytyy sanoa, että pikkaisen alkoi kylmäämään muutama avaus. Totta kai pelinavauksessa pitää olla järkeä mukana. Se oli oleellinen osa pelisuunnitelmaa, kun Italia prässäsi voimakkaasti.

Yllättävät vaihdot

Kanerva vaihtoi ottelussa kentälle kaksi Veikkausliiga-pelaajaa. HJK:n Lassi Lappalaisen, 20, ja KuPSin Rasmus Karjalaisen, 22, peliminuutit olivat monelle yllätys.

– Lassi antoi (tammikuun) Ruotsi- ja Viro-peleissä vahvoja näyttöjä. Aika kovaan paikkaan nuori poika joutui. Hänen ja muiden kohdalla analysoimme tarkemmin myöhemmin, Kanerva totesi.

EM-karsinta jatkuu jo tiistaina Jerevanissa vierasottelulla Armeniaa vastaan. Kanerva ei vielä tiedä tai paljasta, millä systeemillä Suomi tiistaina pelaa.

– Tästä järjestelmästä on nyt tuoretta kokemusta, 4-4-2 on taas vanha tuttu Kansojen liigasta. Pojilla jäi paljon voitonnälkää ja näyttöhalua.

Lue myös:

Kommentti: Huuhkajat ei ole kentällä enää valmiiksi alistunut – Markku Kanervan joukkueen perusresepti on kunnossa, mutta viimeinen terävyys puuttuu yhä

Huuhkajat yllätti Italiaa vastaan uudella pelijärjestelmällä: kapteeni Tim Sparv kaipasi lisää harjoituspäiviä – "Välillä tuntui, että emme olleet tarpeeksi rohkeita"

Italia oli Huuhkajille tyly isäntä: Suomen EM-karsintataival käynnistyi tappiolla Udinessa

Yle seurasi hetki hetkeltä: Italia ei antanut Huuhkajien yllättää – nuori Moise Kean ratkaisi kesken Suomen painostuksen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat