Suora

  • Urheiluruutu

Mäkäräisen kausi päättyi surkeasti – kehno ammuntavire murensi toiveet

Kaisa Mäkäräisellä ei kulkenut ampumahiihdon maailmancupin päätöskilpailussa Holmenkollenilla. Italialainen Dorothea Wierer juhli cupin kokonaisvoittoa.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen kuvassa
Katso kooste Mäkäräisen kisasta

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen maailmancup-kausi päättyi vaisuissa tunnelmissa Holmenkollenilla. Mäkäräinen jäi kauas kärkitaistosta cupin huipentaneessa naisten yhteislähtökilpailussa. Seitsemän sakkokierrosta pudottivat Mäkäräisen 23. sijalle 12,5 km:n matkalla.

Ruotsalainen Hanna Öberg oli päivän kilpailun ykkönen. Kaksi ohilaukausta ampunut Öberg kukisti 1,3 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneen norjalaisen Tiril Eckhoffin, joka kiersi kolme sakkokierrosta. Yhdysvaltalainen Clare Egan ylsi kolmanneksi ja saavutti uransa ensimmäisen maailmancupin palkintosijan.

Italialainen Dorothea Wierer oli 12:s ja sinetöi näin naisten maailmancupin kokonaisvoittonsa. Wierer kiersi viisi sakkokierrosta ja jäi kauden päätöskilpailussa reilun minuutin (1.11,0) päähän kärjestä.

23:nneksi sijoittunut Mäkäräinen oli yli kaksi minuuttia (2.17,0) kärkeä hitaampi. Mäkäräinen oli cupin loppupisteissä seitsemäs.

Katso kooste Mäkäräisen kisasta jutun kuvaa klikkaamalla!

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Mäkäräistä ylistetään ulkomailla – Venäjän tähtiselostaja täräytti: "Suomen naisista Kaisa on numero yksi ja kaksi, sitten on Tarja Turunen"

Bingo! Katso hulvaton kooste suomalaisten ampumahiihtäjien tv-haastatteluista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat