Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi

Pärmäkoskella tasaisen varma kausi – "Huippuonnistumiset jäivät puuttumaan"

Krista Pärmäkosken kausi oli tasainen, mutta huippuonnistumiset jäivät puuttumaan.

hiihto
Krista Pärmäkoski kuvassa
Krista Pärmäkoski on hiihtänyt koko kauden tasaisen varmasti. AOP

Krista Pärmäkoski oli vielä ennen päätöskilpailua kiinni hiihdon naisten maailmancupin kolmannessa sijassa, mutta joutui taipumaan loppupisteissä neljänneksi.

Pärmäkoski hiihti kauden päättäneessä takaa-ajossa neljänneksi. Toiseksi hiihtänyt norjalainen Therese Johaug oli vahvempi kamppailussa maailmancupin kokonaiskilpailun kolmannesta sijasta.

– Tiesin, että aikaerot olivat suuria jo lähdössä, mutta lähdin tavoittelemaan kovaa aikaa, koska tästäkin päivästä jaettiin pisteitä osuusaikojen perusteella. Neljäs sija oli mahdollinen ja pystyin sen ottamaan, Pärmäkoski mietti.

– Tasainen kausi, toki sellaiset huippuonnistumiset jäivät puuttumaan. Pitää analysoida kauden jälkeen, mitä pitää tehdä toisin, jotta voisin olla ensi kaudella paremmassa vireessä, Pärmäkoski sanoi.

Pärmäkoski ei halunnut ottaa kantaa siihen, mitä suomalaisessa maastohiihdossa pitäisi tehdä, jotta kansainvälistä kärkeä saataisiin kirittyä kiinni.

– Vaikea lähteä analysoimaan, kun en tarkalleen tiedä, miten muut harjoittelevat. Mutta kyllähän esimerkiksi ruotsalaiset ovat nostaneet tasoaan laajalla rintamalla, Pärmäkoski arvioi.

Maailmancup on nyt ohi, mutta kilpailut eivät ole vielä päättyneet. Pärmäkoskenkin tie vie jo ensi viikolla Äänekoskelle, jossa kamppaillaan hiihdon SM-mitaleista.

Lue lisää:

Pärmäkoski taipui loppupisteissä neljänneksi – Johaug nousi ohi päätöspäivänä

Sopupeliä? Norjalaiset pelasivat Therese Johaugin Krista Pärmäkosken edelle maailmancupin kokonaiskisassa: "Selvä sopupeli ilman muuta"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat