Selkä täynnä haavoja maailmancup-kautensa päättänyt Kerttu Niskanen naureskeli hurjalle kaudelleen – letkautti vanhan viisauden

Kerttu Niskanen, että tähän kauteen on mahtunut kaikki. Quebecissäkin sattui kaatuminen, jota hän ei ole koskaan aiemmin kokenut.

hiihto
Kerttu Niskanen
Kerttu NiskanenEPA-EFE/SRDJAN SUKI

Kerttu Niskasen maailmancup-kausi päättyi 34. sijaan Kanadan Quebecissa vapaan 10 kilometrin taka-ajokilpailussa.

Niskanen lähti takaa-ajoon 38. sijalta. Hänen Quebecin viikonloppu oli todella dramaattinen. Lauantaina tiiviissä yhteislähdössä Niskanen kolaroi ja loukkasi itseään heti kisan alussa. Niskanen ei päässyt lainkaan tv-haastatteluun, kun hän oli lääkärin pakeilla.

Niskanen pääsi kuitenkin maaliin, vaikka alaselkäkin kramppasi. Sunnuntaiksi Niskanen pääsi kuitenkin huippukuntoon.

– Ei se lauantai enää sillä tavalla vaikuttanut. Selkä on rikki sillä tavalla, että iho on täynnä haavoja ja mustelmia, mutta onneksi ei käynyt pahempaa. Heidi kaatui jäisellä ladulla suoraan eteen. En ehtinyt tehdä mitään. Kaaduin itse. Minun selkään laskettiin monta kertaa. Tyttöjä tuli täydestä vauhdista. Olisi voinut käydä huonomminkin, Niskanen kertasi lauantaita Ylen haastattelussa.

– Mutta ehkä adrenaliinia oli sen verran, että puski kisan jälkeen. Sitten iski kramppi selkään, että jalat eivät meinanneet kantaa.

Niskasen kausi oli hyvin vuoristoratamainen. Hänen alkukautensa oli vaisu. Ylikunnon takia Niskanen joutui myös tauolle. Mutta Niskanen otti kuitenkin sen jälkeen vielä Cognen maailmancupissa 10 kilometrin perinteisellä maailmancupin osakilpailuvoiton.

Seefeldin MM-kisoissa Niskanen kuitenkin sairastui, eikä päässyt esittämään parastaan. Nyt maailmancup-kauden päätteeksi tuli vielä lisää epäonnea.

– Eilen illallakin ajattelin, että tähän kauteen on mahtunut ihan kaikki. En ole koskaan kaatunut noin pahasti kisassa tai harjoituksissakaan. Mutta kerran tämä ei tappanut, tämä vahvisti, Niskanen heitti.

Niskanen sanoo, että aikoo nyt kallistua tämän kauden jälkeen hänelle sanottuun oppiin.

– Kun kerran menee kunnolla yli, jos siitä palautuu voi tulla vahvempana takaisin. Luotan siihen. Tämä talvi näytti, että Cognessa pystyin hiihtämään kovaa vauhtia. Pidän kunnon tauon talven jälkeen. Sitten aloitan puhtaalta pöydältä. Huilaan niin kauan kuin tarvitsee. Olkoon vaikka puolitoista kuukautta, Niskanen sanoo.

– Mutta sen verta tässä on tehty töitä, että useamman vuoden työ ei ole varmasti mennyt hukkaan. Ehkä en anna vielä periksi.

Lue lisää:

Sopupeliä? Norjalaiset pelasivat Therese Johaugin Krista Pärmäkosken edelle maailmancupin kokonaiskisassa: "Selvä sopupeli ilman muuta"

Pärmäkoskella tasaisen varma kausi – "Huippuonnistumiset jäivät puuttumaan"

Pärmäkoski taipui loppupisteissä neljänneksi – Johaug nousi ohi päätöspäivänä

Kerttu Niskasella järkyttävä kaatuminen karmivassa kisassa – joutui lääkärin pakeille: ”Verinaarmuja, mustelma ja nirhaumia” Kerttu Niskanen sairastui, Kyllönen nousee parisprinttiin Pärmäkosken pariksi: "Teemme kaikkemme, että Kerttu on ladulla seuraavalla matkalla"

Kerttu Niskanen ällistyi nousustaan maailmancup-kisan voittajaksi – takana valtavia pettymyksiä: "Olen ollut niin pahassa montussa" Viime kuukaudet olleet Kerttu Niskaselle henkisesti uran kovin paikka – "Jos olympialaisissa koeteltiin, niin nyt koeteltiin vielä enemmän"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat