Matti Heikkisen kansainvälinen ura päättyi tyylikkäästi! Katso upeat juhlat, tunteikas haastattelu ja maajoukkuehiihtäjien hauska yllätys

Matti Heikkisen kansainvälinen hiihtoura päättyi Quebecissa sunnuntaina hienoihin eleisiin.

hiihto
Näin Matti Heikkisen kansainvälinen hiihtoura päättyi – katso upea spektaakkeli
Näin Matti Heikkisen kansainvälinen hiihtoura päättyi – katso upea spektaakkeli

Matti Heikkisen kansainvälinen kilpailu-ura maastohiihdossa päättyi sunnuntaina Quebecissä maailmancupin finaaleissa.

Heikkinen tuli maaliin sijalta 48. Mutta sijoitus ei laimentanut juhlia. Maajoukkuetoverit tulivat heti maalissa halaamaan Heikkistä. Vuoden 2011 maailmanmestaria heiteltiin mukavissa tunnelmissa. Lisäksi korkattiin kuohuvaa juomaa.

Heikkinen puki myös päälle kisa-asuunsa vihreää ennen kuin saapui Ylen tv-haastatteluun. Vyölakku, pipo ja lasit olivat vihreitä.

– Kun raveissa hevonen on vihreä, niin sillä on paljon uutta ja opittavaa edessä. Eiköhän minullakin ole, Heikkinen avasi Ylen haastattelussa.

Heikkinen naureskeli olotilalleen kisan jälkeen. Pitkän uran ensimmäinen maailmancup oli Kiirunassa marraskuussa 2002.

– Se on hyvä nyt, että ei itketä kuin Seefeldissä. Se on paljon mukavampaa siltä osin, Heikkinen tokaisi.

– Kun elokuvissa ihminen tulee viimeistä päivää töihin, niin sillä on laatikko mukana ja siihen kerätään tavaraa. Minulla oli samantyylinen tilanne tänään. Paljon hyviä muistoja ladun varrelta. Tähän on hyvä päättää kansainvälinen kilpailu-ura.

Sitten maajoukkuetoverit pääsivät keskeyttämään Heikkisen. Kerttu Niskanen etujoukoissa tuli kiljumaan Heikkisen korvaan.

Heikkinen pystyi kuitenkin ammattimiehen elkein jatkamaan haastattelua.

– Laatikossa on kattava otanta nykyhiihdon historiaa. Laji on kehittynyt paljon siitä, kun aloitin kiertämään näitä kisoja. On mukava todeta, että pysyin olemaan muutoksessa mukana ja vastaamaan siihen jollain tavalla. On tärkeää hyväksyä, että elämä jatkuu.

Suomen hiihdon tilasta on puhuttu paljon tämän kauden aikana, kun tulokset ovat jääneet pääosin vaisuiksi. Heikkinen uskoo, että suomalaisella hiihdolla on hyvä jatkaa eteenpäin.

– En ole huolissaan, kun tehdään vain muutoksia. Jos muutoksia ei tehdä, sitten olen huolissaan, Heikkinen sanoo.

Heikkinen hiihtää vielä ennen lopettamistaaan SM-kisoissa Äänekoskella ja myöhemmin kisaa myös Ylitorniolla.

Katso kooste Heikkisen maalintulosta, juhlista maajoukkuetoverien kanssa, parhaat haastattelut uran varrelta sekä Heikkisen viimeinen haastattelu maailmancup-laduilla kuvaa klikkaamalla!

Lue lisää:

Norjan ihmemies Kläbo teki sen taas! Hakola hiihti 13. sijalle

Matti Heikkiselle uran viimeinen maailmancup-viikonloppu on suuri kiitoksen paikka: ”Tärkeää sulkea tiensä päähän tulevat asiat”

Matti Heikkisen kilpailut käyvät vähiin, mutta seuraavaksi on edessä "kovimmat puistohiihdot mitä maapallolta löytyy"

Sopupeliä? Norjalaiset pelasivat Therese Johaugin Krista Pärmäkosken edelle maailmancupin kokonaiskisassa: "Selvä sopupeli ilman muuta"

Selkä täynnä haavoja maailmancup-kautensa päättänyt Kerttu Niskanen naureskeli hurjalle kaudelleen – letkautti vanhan viisauden

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat