Etta haki taas vieraspotin – voiton päässä finaaleista

Oulun Etta kaatoi toistamiseen lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan voittaneen Hurrikaani-Loimaan sen kotikentällä välierissä ja näin Etta siirtyi voitoissa 3-2-johtoon.

urheilu
Lentopallo nimikirjoituksilla

Oululaisilla on kotiyleisön edessä mahdolisuus edetä ensimmäisen kerran seuran historiassa liigan loppuotteluun.

– Jokainen saa miettiä kenellä on tässä tilanteessa paineet. Me keskitymme vain pelaamaan hyvää lentopalloa, tiivisti Ettan valmentaja Olli Kuoksa.

Hurrikaani voitti toisen ja kolmannen erän 25-13, kun taas Ettan erävoitot viidettä erää lukuun ottamatta tulivat kahden pisteen erolla. Tämä vääristi ottelun tilastot, niissä Hurrikaani oli selvästi parempi torjunnoissa, ässäsyötöissä ja hyökkäyksessä.

– Tappioerämme lähtivät heti huonosti eikä saatu käännettyä niitä. Mutta neljäs erä hoidettiin ja kun viides alkoi hyvin, niin vastustajalla alkoi käsi tärisemään, Kuoksa korosti.

Antti Ropponen teki Hurrikaanille 23 pistettä. Ettasta yleispelaajat olivat vireessä, Eetu Pennanen teki 22 ja Antti Ronkainen 21 pistettä. Pistepörssin kärki Joonas Jokela jäi seitsemään tehtyään 11 hyökkäysvirhettä.

– Riittää kun riittävä määrä pelaajia onnistuu hyvin, Kuoksa kuittasi.

Kuusamo voiton päässä naisten liigan finaalista

Lentopallon naisten Mestaruusliigan välierät jatkuivat sunnuntaina yllätyksellisesti, kun runkosarjan nelonen Kuusamo sysäsi hallitsevan mestarin Hämeenlinnan Lentopallokerhon kuilun partaalle voitettuaan kolmannen välieräottelun 3-2.

Voittamalla toisenkin kotiottelunsa maanantaina Kuusamo selviytyisi ensi kertaa historiassaan loppuotteluun. Apuvalmentaja Ismo Paananen oli ottelun jälkeen tyytyväinen, mutta korosti sarjan olevan kesken.

- Kaksi erää voitimme, sitten tauon jälkeen ei enää pelattu yhtä hyvin. Viidenteen erään saimme koottua rivit ja hyökkäystehot nousivat jälleen riittävälle tasolle, Paananen sanoi.

Mia Swanegan oli Kuusamon tehokkain 19 pisteellä. Runkosarjan ässäsyöttötilaston voittanut Jonna Wasserfaller kokosi myös huikean tilastorivin: 18 pisteestä 5 tuli ässillä ja 8 torjunnoilla. Kun virheitä tuli vain kaksi, tehosaldo oli +16.

Maajoukkuepelaaja Suvi Kokkonen teki vieraille eniten pisteitä, 19, mutta tehosaldo oli vain +3.

- Syötimme paljon hänelle ja saimme sitä kautta hyökkäystehot alhaisiksi. Voitimme ottelun torjuntapisteet 16-7, mikä kertoo paljon, Paananen jatkoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat