Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Huuhkajien kokoonpanoon on tulossa muutoksia – itsekin flunssasta kärsinyt päävalmentaja Kanerva: "Italia-pelistä pitää skarpata"

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on tehnyt läksynsä Armenian suhteen huolella.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Markku Kanerva.
Markku Kanerva. AOP

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on punonut juonia lauantain tappiollisen Italia-ottelun jälkeen Armenian pään menoksi. Huuhkajat kohtaa EM-karsintojen toisessa pelissään tiistai-iltana Jerevanissa Armenian. Kello 19 alkavaa ottelua voi jännittää kello 18.45 Yle Puheen välityksellä.

Suomen itseluottamus on kasvanut Kansojen liigasta saadun menestyksen myötä. Suomi ei nöyristellyt lauantaina Italiaa vastaan, eikä joukkue aio kumarrella myöskään Armenialle.

– Me emme lähde nöyristelemään ketään vastaan. Valitettavasti emme saaneet voittoa Italiasta, mutta olen tyytyväinen siihen, että joukkueen voitontahto välittyi. Joukkue antoi kaikkensa. Fokus on nyt siinä, että nyt täältä Armeniasta haetaan sitten voitto, Kanerva linjasi Yle Urheilulle maanantaina.

Italia- ja Armenia-pelien välissä on vain kaksi välipäivää.

– Vedettiin Udinessa palauttava harjoitus niille, jotka pelasivat. Ne, jotka eivät pelanneet, vetivät vähän haastavamman harjoituksen. Eilen oli matkustuspäivä. Koska aikaero Italiaan on kolme tuntia, tekee se omat haasteensa tähän valmistautumiseen. Tässä on muokattu vähän aikataulua, jotta pelaajat saavat nukkua pidempään, päävalmentaja valotti.

– Nämä kaksi päivää ovat haastavia, kun on vielä matkustamista kaiken päälle.

Kokoonpanoon tulossa muutoksia

Huuhkajien joukkueen mukana on pelaajia, jotka eivät saaneet peliaikaa Italia-pelissä. Päävalmentajan mukaan miehistöön on tulossa muutoksia.

– Kyllä muutoksia on jonkin verran tulossa. Lähden aina siitä, että mietin, mikä on taktisesti tarpeellista. Pitää kuitenkin huomioida kuormitustilat. Olemme seuranneet pelaajien kuormitusta. Meillä on siitä dataa, kun pelaajilla on ollut mittarit pelissä.

Italia-ottelussa Suomen ryhmitys oli mallia 5–4–1. Kanervan ei maanantaina paljastanut, millaisella ryhmityksellä Suomi lähtee tiistain peliin.

– Saimme Italia-pelissä hyvää ja arvokasta infoa siitä, miten tuo ryhmitys toimii. Olen kokonaisuudessaan tyytyväinen siihen, miten ryhmitys toimi.

"Laatua murtautumisiin ja tarkkuutta syöttöihin"

Kanerva on tehnyt läksynsä Armenian suhteen huolella. Kanerva tiedostaa hyvin, että Arsenalin keskikenttämies Henrikh Mkhitarjan on vaarallinen pelaaja.

Henrikh Mkhitaryan juoksee pallon kanssa.
Henrikh Mkhitaryan Arsenal-paidassa.AOP

– Hän on pääosin aina mukana, kun jotain tapahtuu hyökkäyspäässä. Kyllä he pyrkivät löytämään hänet. Myös heidän laiturit ovat vaarallisia. He ovat hyviä ohittamaan yksi vastaan yksi -tilanteissa.

Myös Armenian heikkoudet ovat tiedossa. Kanervan mukaan Armenialla oli EM-karsinta-avauksessa vaikeuksia erikoistilanteissa.

– Bosnia ja Hertsegovina teki ensimmäisen maalin kulmasta. Meidän pitää pystyä haastamaan puolustuslinja, sillä heidän topparit eivät ole älyttömän nopeita. Meidän pitää pallonriiston jälkeen päästä nopeasti heidän selustaan. Armenian linjojen välissä on tilaa. Pitää päästä nopeasti heidän prässin ohi. Meidän pitää saada laatua murtautumisiin ja tarkkuutta syöttöihin. Italia-pelistä pitää skarpata.

Flunssaa liikenteessä

Huuhkajien 20-vuotias hyökkääjä Lassi Lappalainen on flunssan kourissa Armenia-ottelun alla. Lappalainen otettiin hieman yllättäen kentälle Italia-pelin loppuhetkillä.

– Sääli, että Lassi Lappalainen on flunssassa. Toivotaan, että hän saa hyvät dropit ja pääsee pelikuntoon, pienestä flunssasta myös itse kärsivä Kanerva valotti.

Lue myös:

Jari Litmasen usein pelikuntoon loihtinut maajoukkuelegenda vastaa Huuhkajien palautumisesta: entistä tiiviimpi ottelutahti laittaa kropat koville – "Tämä on todellinen haaste"

Tappio korpesi Huuhkajia – "Tasoero ei ollut niin iso"

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva harmitteli omista virheistä tulleita takaiskumaaleja – "Pikkaisen alkoi kylmäämään"

Kommentti: Huuhkajat ei ole kentällä enää valmiiksi alistunut – Markku Kanervan joukkueen perusresepti on kunnossa, mutta viimeinen terävyys puuttuu yhä

Huuhkajat yllätti Italiaa vastaan uudella pelijärjestelmällä: kapteeni Tim Sparv kaipasi lisää harjoituspäiviä – "Välillä tuntui, että emme olleet tarpeeksi rohkeita"

Italia oli Huuhkajille tyly isäntä: Suomen EM-karsintataival käynnistyi tappiolla Udinessa

Yle seurasi hetki hetkeltä: Italia ei antanut Huuhkajien yllättää – nuori Moise Kean ratkaisi kesken Suomen painostuksen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat