Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tässä ovat Suomen ensimmäiset valinnat MM-yleisurheiluun – "Koko nelikko on rikkonut tulosrajan"

Kristiina Mäkelä, Simo Lipsanen, Veli-Matti ”Aku” Partanen ja Jarkko Kinnunen ovat varmistaneet kisalippunsa Dohan MM-kisoihin.

yleisurheilu
Kristiina Mäkelä halli-EM-kisoissa Glasgow'ssa maaliskuun alussa 2019.
Kristiina Mäkelä.AOP

Suomen Urheiluliitto on nimennyt ensimmäiset neljä urheilijaa Dohan syksyn yleisurheilun MM-kisoihin. Talven kilpailukauden perusteella joukkueeseen nimettiin kolmiloikkaajat Kristiina Mäkelä ja Simo Lipsanen sekä kilpakävelijät Veli-Matti ”Aku” Partanen ja Jarkko Kinnunen.

– Koko nelikko on talven aikana rikkonut MM-kisojen tulosrajan ja osoittanut olevansa siinä kunnossa, että MM-valinta kannattaa tehdä nyt. Varhainen valinta helpottaa heillä tulevan kilpailukauden suunnittelua, valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola perusteli SUL:n nettisivuilla.

Mäkelä sijoittui EM-halleissa kuudenneksi ja loikki aiemmin talvella sisäratojen SE:n 14,38, joka rikkoi kirkkaasti MM-kisojen tulosrajan 14,20. MM-kisat ovat Mäkelälle, 26, uran kolmannet.

– Tämä tuntuu todella hyvältä. Nyt saa edetä rauhassa. On hyvä, että näitä valintoja voidaan tehdä näin aikaisin, nyt ei ole kesällä niin kovia paineita. Nyt kunnon voi ajoittaa juuri oikein sinne MM-kisoihin, iloinen Mäkelä kommentoi Yle Urheilulle.

– MM-kisat ovat poikkeuksellisesti vasta syksyllä. Nyt kesää voi rytmittää ihan rauhassa. Voi harjoitella pidemmän ajan. Nyt ei ole kiire aloittaa sitä hyppäämistä kesän alussa, Mäkelä valotti.

Myös Lipsanen, 23, ponnisti hallikaudella sisäratojen SE:n 16,98, joka rikkoi MM-kisojen tulosrajan 16,95. Kolmiloikkaajalle MM-kisat ovat uran toiset.

Partanen, 27, käveli viikonvaihteessa Slovakiassa Dudincen kansainvälisessä kilpailussa 50 kilometrillä toiseksi ajalla 3.46.54. Kinnunen, 35, oli samaisessa kilpailussa kuudes ajalla 3.51.16. Hän lähtee syksyllä MM-kisamatkalle seitsemättä kertaa. Partaselle MM-kisat ovat uran neljännet.

– Näillä pitkillä matkoilla varhainen valinta on tärkeää, että pääsee rauhassa keskittymään harjoitteluun. Menen nyt huhtikuun alussa vuoristoleirille ja sen jälkeen on tarkoitus kävellä toukokuussa Euroopan cupissa 50 kilometriä, Partanen sanoi SUL:n nettisivuilla.

Yleisurheilun MM-kilpailut alkavat Qatarin Dohassa syyskuun 27. päivä ja päättyvät 6. lokakuuta. MM-joukkue täydentyy seuraavan kerran heinäkuun alussa.

Lue myös:

Aku Partanen alitti olympialaisten tulosrajan

IAAF julkisti Tokion olympialaisten yleisurheilun aiempaa tiukemmat tulosrajat – edes Lasse Virenin SE-tulos ei riittäisi 5000 metrillä

Suomi onnistui EM-halleissa, mutta mitaliton putki on pitkä – tuore valmennuspäällikkö haluaa panostusta hallikauteen: "Yhdeksän kuukauden harjoituskausi ei ole enää tätä päivää"

Kristiina Mäkelä venytti kuudenneksi kolmiloikan tasokkaassa EM-finaalissa

Lähteet: SUL:n nettisivut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat