Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Johtaako Kaisa Mäkäräisen raju kritiikki muutoksiin? Päätöksiä luvassa huhtikuussa: "Malli, johon Kaisa viittasi on sieltä äärilaidasta"

Kaisa Mäkäräinen arvosteli maajoukkueen toimintaa kauden päätteeksi. Valmennusjohto pohtii parhaillaan jatkosuunnitelmia.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen piti pitkän puheenvuoron kautensa päätteeksi.Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Kaisa Mäkäräinen arvosteli sunnuntaina päättyneen kauden päätteeksi Suomen valmennusjärjestelmää. Mäkäräisen mukaan maajoukkueessa on liikaa urheilijoita, resurssit eivät riitä kaikkien laadukkaaseen valmentamiseen. Hän nosti esimerkiksi Italian, jossa maajoukkueessa on vain neljä menestyvää urheilijaa.

Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki ei ole vielä ehtinyt keskustella Mäkäräisen kanssa aiheesta. Pukin mukaan tällä kaudella oli tarkoitus, että uusi päävalmentaja Jonne Kähkönen saa hyvän kuvan suomalaisen ampumahiihdon tasosta. Valmennusjohto pohtii parhaillaan jatkosuunnitelmista ja tulevia valmennusmalleja.

– Näitä mallejahan on monia. Italian malli, johon Kaisa viittasi, on varmaan sieltä äärilaidasta ja jostain tästä todella pienen ja suuren valmennusryhmän välistä se totuus varmaankin löytyy. Tiedän Italian mallista sen heidän pienen ykkösnyrkkinsä, mutta en sitä kuinka paljon muihin ryhmiin kuuluu porukkaa. Näissä malleissa on varmasti kaikissa hyvät ja huonot puolensa, Pukki arvioi.

Päätöksiä valmennuskuvioista huhtikuussa

Kansainvälinen kilpailukausi päättyi vasta sunnuntaina ja edessä on vielä SM-kisaviikonvaihde. Mäkäräinen on ilmoittautunut Äänekosken SM-hiihtojen 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailuun.

Pukki kertoo, että taustalla suunnitelmia on toki jo tehty, mutta suunnitelmat lyödään lukkoon vasta huhtikuussa., kun kausi on päättynyt. Mäkäräisen jatkosuunnitelmatkin toki vaikuttavat suunnitelmiin.

– Mietitään niitä parhaita ratkaisuja, jotka sopisivat meidän lajille ja tähän tilanteeseen, jossa päävalmentajalla on nyt sitten vuosi takana. Toki Kaisa on meidän ykkösurheilija ja hän otti tälläkin kaudella seitsemän podiumpaikkaa. Totta kai hänen jatkonsa vaikuttaisi minkä tahansa joukkueen suunnitelmiin – mielenkiinnolla odotetaan.

Myös huollon kokoonpano mietinnässä

Valmennuskuvioiden kanssa samaan aikaan Ampumahiihtoliitossa tehdään päätöksiä huollosta, joka nousi niin ikään Mäkäräisen kommenteissa esiin. Mäkäräinen kertoi, että hänen puolisoaan Jarkko Siltakorpea on kaivattu huoltokopeilla.

Tällä kaudella huollon päällikkönä on toiminut saksalainen Danielo Müller ja Siltakorpi on ollut mukana ryhmässä satunnaisesti, muun muassa kauden avauksessa ja MM-kisoissa.

– Minä en ole huollon asiantuntija. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kyse on tiimistä ja tiimityöstä ja tässä vaiheessa keskustellaan varmasti myös siitä. Käydään keskustelua ja katsotaan, miten palaset loksahtelevat kohdilleen.

Lue myös:

Suomen ampumahiihtäjillä on Kaisa Mäkäräisen takanakin pitkä toivelista ensi kauteen, asiantuntija kertoo myös selvän kehityskohteen –näin vastaa päävalmentaja

Mäkäräisen uran jatkumisen ratkaisee kolme asiaa –asiantuntijan mukaan suomalaistähti antaa järkyttävän paljon tasoitusta muille: "Kaisaa kannattaa kuunnella"

Vaisusta kaudestaan yllättynyt Kaisa Mäkäräinen poikkeuksellisen avoimena – kritisoi Suomen mallia ja puhuu puolisonsa tärkeästä roolista: "Joku muukin on häntä kaivannut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat