Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit

Onko naisten jääkiekossa koko lajin tulevaisuuden suunta?

Urheiluhullut-ohjelman vieraina ovat maanantaina naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen ja kapteeni Jenni Hiirikoski.

jääkiekko
Urheiluhullut
Jussi Paasi juontaa Urheiluhullut-ohjelmaa maanantaisin Radio Suomessa. Yle

Naisten jääkiekon MM-kisat alkavat ensi viikon torstaina. Espoossa pelattava MM-turnaus tarjoaa näyteikkunan naisten jääkiekolle Suomessa. Etelä-Korean olympiapronssi sai suomalaiset kiinnostumaan – ainakin hetkeksi – naisten jääkiekosta. Löytääkö yleisö tiensä Naisleijonien peleihin kotikisoissa? Mitkä kisojen vaikutukset ovat naisten jääkiekolle Suomessa?

Miesten jääkiekon puolella lajin evoluutio menee koko ajan nopeamman pelin suuntaan, ja kun vauhdit kaukalossa kovenevat, kovenevat samalla myös törmäykset. Aivovammat ovat miesten jääkiekon yksi suurimmista tulevaisuuden uhkakuvista. Lajiväki pohtii keinoja kovien tärskyjen hillitsemiseksi.

Naisten jääkiekossa pelin tempo on aavistuksen hitaampi ja taklaaminen on kielletty. Onko naisten lätkä sitä jääkiekkoa, jonka suuntaan koko laji tulevaisuudessa kallistuu?

Urheiluhullut-ohjelmassa ovat maanantaina vieraina maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen ja kapteeni Jenni Hiirikoski. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

Urheiluhullut maanantaisin Radio Suomessa kello 18.05 ja podcastina Yle Areenassa.

Lue myös:

Urheilua on aina käytetty politiikan pelinappulana – Jokerit on tästä nykyajan selvin esimerkki Suomessa

Naisleijonien MM-kotikisojen joukkue nimetty – nuoret superlupaukset mukana, Räisänen ei toipunut pelikuntoon

Blues jyräsi jääkiekon naisten Suomen mestariksi

Tyylikäs Jenni Hiirikoski putsasi palkintopöydän – naisten kiekkomestaruus Ruotsissa taas Luulajalle 5000 katsojan edessä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat