Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi

Huikea yhden miehen show! VaLePa eteni neljännen kerran peräkkäin Mestaruusliigan finaaliin: "Upi teki miehen työn"

Naisissa LP Viesti voitti Oriveden Ponnistuksen ja on voiton päässä finaalipaikasta.

lentopallo
VaLePan Mikko Esko (vas.) ja Urpo Sivula
VaLePan Mikko Esko (vas.) ja Urpo Sivula.Ville Vuorinen / Lehtikuva

VaLePa palasi maanantaina Sastamalassa yhden vierastappion jälkeen sille tasolle millä joukkue aloitti lentopallon Mestaruusliigan välierät Savo Volleytä vastaan. VaLePa voitti 3-0 kuten se voitti kolme ensimmäistäkin ottelua. Näin VaLePa eteni liigan loppuotteluun voitoin 4-1.

Vastustaja saattaa ratketa tiistaina Oulussa, kun voitoin 3-2 johtava Etta kohtaa Hurrikaani-Loimaan.

VaLePan hakkuri Urpo Sivula oli huikeassa vireessä. Hän teki peräti 26 pistettä ja tehosaldokin oli +21. Muut pelaajat tekivät yhteensä 23 pistettä eli Sastamalassa nähtiin yhden miehen show.

- Upi teki miehen työn tänään. Olimme ensimmäistä ja toista erää tappiolla 20 pisteen paikkeilla, mutta kova työ ja tahto toi erävoitot, sanoi VaLePan apuvalmentaja Janne Kangaskokko.

VaLePa hakee kolmatta peräkkäistä mestaruutta. Viimeksi kolmeen tai useampaan peräkkäiseen on pystynyt KuPS-Volley vuosina 1991-96.

Savo Volleyn tehokkaimmat olivat 15 pistettä tehnyt Eetu Häyrinen ja 13 pisteen Andrus Raadik. Edellisen ottelun sankari Antti Siltala loukkasi selkänsä aamupäivällä eikä pystynyt pelaamaan.

LP Viestin tehokas hyökkääminen palkittiin

Tomi Lemminkäisen valmentama LP Viesti voitti maanantaina Salossa lentopallon naisten Mestaruusliigan kolmannessa välieräottelussa Oriveden Ponnistuksen 3-0, ja näin joukkueella on keskiviikkona Orivedellä mahdollisuus varmistaa peräti 11:s peräkkäinen finaalipaikka.

LP Viesti on kymmenen viime vuoden aikana voittanut kahdeksan mestaruutta ja ollut kahdesti hopealla.

Hakkuri Kertu Laak oli 18 pisteellä LP Viestin tehokkain. Lena Lymareva-Flink teki 13 pistettä.

LP Viesti hyökkäsi paljon tehokkaammin kuin OrPo. Sen onnistumisprosentti oli naisten liigaan hyvä 46, kun OrPon prosentti oli 29. Tiana Dockery oli 11 pisteellä vieraiden tehokkain.

- Ensimmäinen erä oli meiltä erinomainen, toinen ja kolmas heikompia. Mutta olimme parempi joukkue, ja tässä vaiheessa kautta lasketaan voittoja. Parempi voittaa hieman heikommalla esityksellä kuin hävitä hyvällä pelillä, Lemminkäinen sanoi.

Kuusamossa pelattiin jo neljäs välieräottelu. Vierailija Hämeenlinnan Lentopallokerho voitti 3-1, ja voitot ovat tasan 2-2. Ratkaiseva ottelu pelataan Hämeenlinnassa torstaina.

Suvi Kokkonen oli mestaruutta puolustavan Hämeenlinnan tehokkain 20 pisteellä. Maeva Orle teki 14 ja Mara Green 12 pistettä.

Mia Swanegan teki toisen kerran historiansa aikana välierissä pelaavan Kuusamon riveissä 18 pistettä. Runkosarjan pistepörssin voittanut tanskalainen Trine Kjelstrup tuki 16 pisteellä.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat