Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Laine nousi Kurrin rinnalle: ”Ihan kivassa ryhmässä olen!”

Patrik Laine iski kauden 30. osumansa maanantaina Dallasin verkkoon.

NHL
Patrik Laine 2019

Winnipegin Patrik Laineesta tuli maanantaina neljäs kolmeenkymmeneen maaliin kuluvalla kaudella yltänyt suomalaispelaaja NHL:ssä. Koskaan aiemmin ei ole neljä eri suomalaispelaajaa yltänyt samalla kaudella kolmeenkymmeneen maaliin. Laineen tapauksessa ainoa yllättävä seikka oli se, ettei Laine ollutkaan ensimmäinen rajan tällä kaudella rikkonut suomalainen.

Laineella oli itse asiassa jo marraskuun 29. päivänä kasassa 21 osumaa, tuolloin otteluita oli pelattu 24. Seuraavien yhdeksän osuman syntyminen otti siis suomalaistykiltä peräti 52 ottelua.

Aiemminkin kolmaskymmenes osuma olisi kuitenkin voinut syntyä. Hyvin viime aikoina pelannut Laine osui muun muassa Nashvillea vastaan lauantaina kahdesti tolppaan ja kerran ylärimaan. Maanantain Dallas-ottelussa Laine osui jälleen tolppaan juuri ennen maalin syntymistä.

Välillä Laineen maila tuntuu olleen kuin kirotun. Edellisestä maalista oli ehtinyt vierähtää jo lähes kuukausi ja kaksitoista ottelua.

– Onhan tässä hieman tuskaista ollut. Kauteen on mahtunut pidempiä jaksoja ilman maaleja ja kuitenkin itse niistä elää, kun on niitä aina tehnyt. Sillä tavalla kausi on ollut raskas. Mutta onneksi on olemassa paljon muitakin asioita, mitä kaukalossa voi tehdä hyvin, Laine jutteli Yle Urheilulle Winnipegissä ottelun päätyttyä.

Kolmeenkymmeneen yltäminen oli silti Laineen mieluisa rajapyykki.

– Ei numeroilla nyt niin väliä ole, mutta olihan se toisaalta kiva päästä kolmosella alkavaan. Tässä on kuitenkin aika pitkään junnattu kourallisella maaleja.

Laineen niin sanottu vaikea kausi on kaikesta huolimatta suhteellinen käsite. Useista vaikeista jaksoista huolimatta 30 maaliin yltäminen kertoo paljon Laineen valtavasta maalintekopotentiaalista. Vertailuksi mainittakoon, että suomalaisista 30 maaliin ovat 2010-luvulla Laineen lisäksi yltäneet vain Teemu Selänne, Aleksander Barkov, Mikko Rantanen ja Sebastian Aho.

– Jos miettii, että kolmeen-neljään kuukauteen maaleja on tullut vain kourallinen ja silti kasassa on kolmekymmentä, niin kai tässä kohtalaisesti ainakin silloin tällöin osaa pelata jääkiekkoa. Mutta onhan se selvää, että odotukset olivat suuremmat, Laine myönsi.

Mutta ei sillä niin väliä. Tärkeintä on, että joukkue menee pudotuspeleihin ja toivottavasti pitkälle. Sitä varten täällä ollaan.

On myös hyvä muistaa, että harva 20-vuotias NHL-pelaaja on pelannut maailman kovimmassa kiekkoliigassa kolme 30 maalin kautta. Tai harva suomalaispelaaja yli päätään aloittanut NHL-uraansa kolmella 30 maalin kaudella. Ennen Lainetta tähän oli suomalaisista pystynyt ainoastaan Jari Kurri.

Laine teki ensimmäisellä kaudellaan 36 osumaa, toisellaan 44.

– Hyvältähän se tuntuu, vaikka ei se juuri nyt lämmitä tällaisen pelin jälkeen. Aika kivalta kuitenkin kuulostaa, ihan kivassa ryhmässä olen. Siistiä päästä tuollaisten jätkien kanssa samaan lauseeseen, Laine hymyili.

Löysä Winnipeg

Hymyyn ei sen sijaan antanut aihetta Winnipegin esitys kotijäällä Dallasia vastaan. Lauantaisen hurmostyylisen Nashville-voiton jälkeen Jetsiä ei näyttänyt kiinnostavan kamppailla lainkaan elämästä ja kuolemasta pudotuspelien suhteen pelannutta Dallasia vastaan. Toisessa erässä lukemat olivat nopealla tahdilla vierasjoukkueen eduksi 3-0.

Dallas vei ottelun lopulta 5-2.

– Ei me oikein sytytty tuohon peliin, taisi mennä perusjunnaamiseksi. Oltiin juuri varmistettu lauantaina pudotuspelipaikka ja muuta, niin ehkä luultiin, ettei näillä viimeisillä peleillä ole niin väliä. Sellainen on ihan höpö höpöä. Nämäkin ovat tärkeitä ja tärkeämpää kuin pisteet, on tapa, jolla pelaamme, Laine nuhteli omiaan.

Winnipeg pelaa seuraavan kerran torstaina, kun se saa vieraakseen Valtteri Filppulan ja Leo Komarovin edustaman New York Islandersin. Filppula ei ottelussa loukkaantumisen vuoksi kuitenkaan pelaa.

Lue myös:

Patrik Laine rikkoi 30 maalin rajapyykin – saman tempun on tehnyt historiallisesti neljä suomalaista saman kauden aikana

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat