JYPin uusi päävalmentaja on Pekka Tirkkonen – kakkosvalmentajaksi Ari Santanen

Jääkiekon SM-liigassa pelaava JYP uudistaa valmennusjohtonsa.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Pekka Tirkkonen
Pekka Tirkkonen. imago sport / AOP

Pekka Tirkkonen on valittu JYPin uudeksi päävalmentajaksi. Joukkueen kakkosvalmentajaksi on nimetty Ari Santanen. Molemmat allekirjoittivat JYPin kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Pekka Tirkkonen, 50, on toiminut neljä SaiPan päävalmentajana 2012–2016. Tirkkonen valittiin Liigan parhaaksi valmentajaksi kaudella 2013 – 2014. Kauden 2016–2017 ja seuraavan kauden alun hän valmensi Sveitsin liigassa EHC Klotenia. Viime kaudella Tirkkonen valmensi lokakuuhun asti Saksan liigassa Grizzlys Wolsfburgia.

Tirkkosen valmentajaura alkoi 2008 Mestiksessä SaPKossa, jota hän valmensi neljä kautta.

– Nyt lähdetään viemään joukkuetta kohti uutta aikaa. Tavoitteena on aktiivinen, aggressiivinen, liikkuva, suoraviivainen ja kamppaileva pelitapa, kuvailee Tirkkonen.

Ari Santanen on toiminut SaiPassa valmentaja yli 13 vuotta. Niistä valtaosan liigajoukkueen apuvalmentajana, muun muassa neljä kautta Pekka Tirkkosen toimiessa päävalmentajana.

JYPin nykyisestä valmennustiimistä jatkavat Antti Turunen ja Jarkko Hyytiä. Jukka Ahvenjärvi ilmoitti jo talvella, että jää kauden jälkeen pois liigan valmennusryhmästä. JYP neuvottelee hänen kanssaan muista valmennustehtävistä organisaatiossa.

JYPillä takana dramaattinen kausi

JYPin päättynyt kausi on ollut poikkeuksellisen rikkonainen ja dramaattinen. Tammikuussa päävalmentaja Lauri Merikivi sai potkut nihkeän alkukauden jälkeen.

Kevätkauden joukkuetta valmensi Risto Dufva. Dufvan apuvalmentajina toimivat Antti Turunen, Jarkko Hyytiä ja Jukka Ahvenjärvi.

Tänä keväänä JYPin kesäloma alkoi jo ennen puolivälieriä. Viimeksi kausi tyssäsi ennen puolivälieriä vuonna 2007.

Valmennusryhmän julkistamisen jälkeen JYP-leiristä odotetaan uutisia uudesta toimitusjohtajasta ja urheilutoimenjohtajasta.

JYPin toimitusjohtajana kesäkuusta 2016 toiminut Aku Vallenius jätti tehtävänsä fyysisen sairauden vuoksi helmikuussa. Vt. toimitusjohtajana toimii Valleniuksen edeltäjä Kari Tyni uuden toimitusjohtajan julkistamiseen saakka.

Viime joulukuussa JYPin ja urheilutoimenjohtaja Jukka Holtarin tiet erosivat. Holtari ehti toimia JYPissä urheilutoimenjohtajana ja pelaajakoordinaattorina 14 vuotta.

Helmikuun alussa Jukka Holtari aloitti kolmivuotisella sopimuksella Mikkelin Jukurien urheilutoimenjohtajana.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat