Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Raheem Sterling vaati Montenegrolle rangaistusta katsojien rasistisista huudoista – "Vastuussa olevien on aika näyttää kyntensä"

Sterling teki Englannin viidennen maalin ja elehti sen jälkeen katsomoa kohti laittamalla kätensä korvalleen.

jalkapallo
Raheem Sterling juhlii maalia Englannin paidassa.
Raheem Sterling.Getty Images

Englannin jalkapallomaajoukkueen Raheem Sterling vaati Montenegrolle rangaistusta joukkueen kannattajien rasististen huutojen takia maanantaisen EM-karsintaottelun jälkeen. Englanti nujersi Montenegron vieraskentällä Podgoricassa maalein 5–1, mutta ottelun puheenaihe oli katsojien käytös Englannin pelaajia kohtaan.

Sterling teki Englannin viidennen maalin ja elehti sen jälkeen katsomoa kohti laittamalla kätensä korvalleen.

– Halusin vain näyttää, että meidän hermostuttamiseen ja pysäyttämiseen tarvitaan enemmän. Nyt on 2019, sanon sen uudelleen. On häpeällistä, että tämä jatkuu ja voimme vain yrittää kiinnittää huomiota tilanteeseen, Sterling sanoi Sky Sportsin haastattelussa.

– Vastuussa olevien on aika näyttää kyntensä, koska mitä pelkät sakot vaikuttavat. Sen pitää olla kovempaa, pitää rangaista faneja niin, että he eivät pääse pelehin. Sen pitää saada heidät miettimään toisen kerran. Jos joukkue ei voi pelata omien kannattajiensa edessä, se on vaikeaa, Sterling jatkoi.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sanoi kuulleensa rasistisia huutoja Danny Roselle ja lupasi raportoida asiasta Euroopan jalkapalloliitolle Uefalle.

– Minulla ei ole mitään epäilyksiä siitä, mitä tapahtui. Raportoimme tästä Uefalle, koska tämä ei ole hyväksyttävää. Me tuemme pelaajiamme, Southgate sanoi.

Uefa tiedotti tiistaina, että se on ottanut tapauksen kurinpitokäsittelyyn.

Lue myös:

Cristiano Ronaldo ei ole huolissaan, vaikka joutui jättämään kentän loukkaantuneena – tarjosi portugalilaislehdelle eriskummallisen sanaleikin

Islanti sai kyytiä maailmanmestareilta – Englanti mätti taas viisi täysosumaa EM-karsinnassa

Cristiano Ronaldo loukkaantui EM-karsinnoissa – Juventus-tähdellä reisivamma?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat