Suora

  • Dota 2: The International

Suomen Ampumahiihtoliiton kovaa kriitikkiä saanut huoltopäällikkö ei jatka tehtävässään: "Osapuolten näkemykset ja odotukset eivät kohdanneet riittävässä laajuudessa"

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen huollon päällikkönä toiminut saksalainen Danielo Müller ei jatka tehtävässään ensi kaudella.

ampumahiihto
Suomen joukkueen huoltopäällikkö Danielo Müller Östersundomissa Ruotsissa 6. maaliskuuta 2019.
Suomen joukkueen huoltopäällikkö Danielo Müller Östersundomissa Ruotsissa 6. maaliskuuta 2019.Lehtikuva

Tällä kaudella Suomen ampumahiihtomaajoukkueen huollon päällikkönä toiminut saksalainen Danielo Müller ei jatka tehtävissään enää ensi kaudella. Suomen Ampumahiihtoliiton kanssa käytyjen keskustelujen ja arvioinnin jälkeen Müller ilmoitti liitolle, että hän ei ole enää käytettävissä.

Suomen Ampumahiihtoliitto ja Müller sopivat keväällä 2018 1+3-vuotisen sopimuksen liiton huoltopäällikön tehtävästä.

– Osapuolten näkemykset ja odotukset eivät kohdanneet riittävässä laajuudessa. Osapuolet totesivat, että jatko-optiota tulevalle kolmelle vuodelle ei käytetä, Ampumahiihtoliitto tiedotti.

– Suomen Ampumahiihtoliitto haluaa kiittää Danielo Mülleria ammattimaisesta toiminnasta, uusien ajatusten, osaamisten sekä toimintakulttuurin kehittämisestä suomalaisen ampumahiihdon hyväksi.

Liitto kertoi aloittavansa uuden huoltopäällikön ja -tiimin rekrytoinnin lähiaikoina.

Kauden jälkeen Suomen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen antoi rajua kritiikkiä Ampumahiihtoliiton suuntaan. Yksi tähän kauteen muuttunut asia oli, että Mäkäräisen kumppani Jarkko Siltakorpi ei ole ollut koko kautta Suomen huoltoryhmässä, vaan palasi opettajan töihin.

Lue myös:

Vaisusta kaudestaan yllättynyt Kaisa Mäkäräinen poikkeuksellisen avoimena – kritisoi Suomen mallia ja puhuu puolisonsa tärkeästä roolista: "Joku muukin on häntä kaivannut"

Johtaako Kaisa Mäkäräisen raju kritiikki muutoksiin? Päätöksiä luvassa huhtikuussa: "Malli, johon Kaisa viittasi on sieltä äärilaidasta"

Ampumahiihtojoukkueen huollossa kuohuu, kun henkilökemiat eivät kohtaa – "Jos kysytään, että etkö luota meihin, niin silloin on isommat ongelmat olemassa"

Räväkkä rokkikukko laulaa HIMiä ja huoltaa Kaisa Mäkäräiselle voittosuksia – maailmanhuippujen kanssa työskennellyt saksalainen on opettanut suomalaisille uutta asennetta

Mäkäräisen uran jatkumisen ratkaisee kolme asiaa – asiantuntijan mukaan suomalaistähti antaa järkyttävän paljon tasoitusta muille: "Kaisaa kannattaa kuunnella"

Suomen entiseltä päävalmentajalta hurja arvio Kaisa Mäkäräisen tulevaisuudesta: "Mahdollisuus taistella kärkisijoista useamman vuoden ajan"

Suomen ampumahiihtäjillä on Kaisa Mäkäräisen takanakin pitkä toivelista ensi kauteen, asiantuntija kertoo myös selvän kehityskohteen – näin vastaa päävalmentaja

Lähteet: Ampumahiihtoliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat