Suora

  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu ja Urheilukierros
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: esteratsastus
  • Kielileikkejä
  • Lentopallon EM, Kreikka - Suomi
  • Johanna Bäcklund: Superäiti joka juoksi MM-kisoihin saakka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, kisakooste

Lukas Hradeckylta todella merkittävä huomio Huuhkajien voitosta: "Vaadin tai toivon, että ihmiset osaavat arvostaa sitä"

Suomen maalivahti esitti painavan puheenvuoron nihkeän Armenia-voiton tärkeydestä.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Lukas Hradecky
Teemu Pukki (vas.), Joona Toivio ja Lukas Hradecky juhlivat voittoa Jerevanissa.Markku Ulander / Lehtikuva

Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky hehkutti Armenia-voiton merkitystä Jerevanin tiistai-illassa. Suomen esitystä hän ei sen sijaan hirveästi kehunut, vaikka Huuhkajat otti 2–0-voiton EM-karsinnoissa.

– Voitto oli aika kiven takana. Emme tehneet tätä itsellemme helpoksi. Ensimmäinen puoliaika oli paljon enemmän kontrollissa. Toinen puoliaika oli aika häslinkiä. Emme saaneet melkein yhtään pidempiä hyökkäyksiä. Toinen maali tuli niin oikeaan aikaan kuin pystyi, Hradecky sanoi.

Oikeastaan Suomen molempien maalien ajoitus oli loistava. Fredrik Jensenin 1–0-maali vartin pelin jälkeen päätti Huuhkajien hermostuneen alun ja toi levollisuuden joukkueen pelaamiseen. Pyry Soirin 2–0-osuma tuli 78 peliminuutin kohdalla.

Lopullisesti Armenian selkärangan katkaisi Hradecky, joka otti pari haamutorjuntaa melkein heti Soirin maalin jälkeen

– Tämä oli jopa epäsuomalainen voitto. Iso kiitos joukkueelle. Panimme viimeiset voimamme peliin ja nyt voi muutaman armenialaisen oluen ottaa, Hradecky veisteli tuttuun tyyliinsä.

Hradecky esitti ottelun jälkeen merkittävän huomion. Juuri Armenia-vieraspelien kaltaiset ottelut ovat olleet Suomen maajoukkueelle usein vaikeita. Ennakkosuosikin asemassa Suomi ei ole pystynyt ottamaan nihkeitä "pakkovoittoja".

– Nyt vaadin tai toivon, että ihmiset osaavat arvostaa sitä. Ei se niin kaunista ollut, kyllä me tiedämme sen itse. Tällaiset vääntövoitot ovat olleet kiven takana historian saatossa. Tämän arvo nousee vielä jatkossa enemmän.

Tällä puheenvuorollaan Hradecky saattoi viitata esimerkiksi vuoden 2008 EM-kisojen karsintoihin, joissa Suomi jäi Armeniassa 0–0-vierastasapeliin. Tuo tasapeli oli yksi epäonnistumisista, jotka maksoivat EM-kisapaikan.

Asennevoitto

Nyt kaikki tiesivät, että Suomi tarvitsee Armeniasta voiton tai vähintään pisteen. Karsintojen J-lohkon muut kärkijoukkueet Italia, Bosnia-Hertsegovina ja Kreikka tuskin poistuvat Jerevanista tyhjin käsin.

Huuhkajat onnistui tehtävässään tyylistä välittämättä.

– Asenne on sitä, että saa ne syötöt omille, vaikka on vähän väsynyt ja hoitaa sen oman äijän pois. Sitä me näytimme tänään tarpeeksi, Hradecky totesi.

Suomen EM-karsinnat alkoivat tappiolla Italialle ja voitolla Armeniasta. Karsinnat jatkuvat kesäkuussa, kun ohjelmassa on kotiottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja vierasottelu Liechtensteinia vastaan.

– Eihän tämä nyt unelma-alku ollut. Vähintään tämä oli tavoitteena.

Lue myös:

Tyly esitys! Huuhkajille tärkeä voitto Armeniasta – Jensen käytti mahdollisuutensa, vaihdosta tullut Soiri löi lopullisen niitin

Kommentti: Fredrik Jensenillä on jäätävät näytöt maajoukkueessa – kylmäpäinen ratkaisija kuvastaa täydellisesti Huuhkajissa tapahtunutta muutosta

Huuhkajien supervaihtomies Pyry Soiri pääsi vihdoin irti ja hehkutti Robin Lodin mieletöntä suoritusta: "Se oli liian helppoa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat