Olonsa kipeäksi tuntenut Markkanen jätti ottelun kesken – "Tuntui oikealta pitää hänet sivussa"

Suomalainen upotti 10 pistettä ensimmäisellä puoliajalla.

NBA
Markkanen heitti 16 minuutissa 10 pistettä
Markkanen heitti 16 minuutissa 10 pistettä

Lauri Markkanen pelasi vain ensimmäisen puoliajan, kun hänen joukkueensa Chicago Bulls hävisi vieraissa Toronto Raptorsille koripallon NBA:ssa.

Markkanen jätti ottelun kesken tunnettuaan itsensä puolikuntoiseksi.

– Laurilla oli väsymystä, ja hän tunsi olonsa hiukan hitaaksi. Meistä tuntui oikealta pitää hänet sivussa. Hän on harjoitellut kovaa, hän on pelannut kovaa, päävalmentaja Jim Boylen selvitti ESPN:lle.

Markkanen teki pelaamiensa 16 minuutin aikana kymmenen pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Hän upotti kymmenestä pelitilanneheitostaan sisään vain kaksi. Kolmesta kolmosesta sisään upposi yksi.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso Markkasen ottelun kohokohdat. (Kuvalähde: Ruutu+)

Markkasen peliaika toisella NBA-kaudellaan on kasvanut 32,7 minuuttiin ottelua kohti tulokaskauden 29,7 minuutista. Bulls on myös hakenut Markkasta edelliskautta enemmän ja hänen pelitilanneheittojensa määrä on noussut lähes kolmella ottelua kohti (15,4).

Boylen ei vielä osannut sanoa, pelaako Markkanen seuraavassa ottelussa keskiviikkoiltana kotikentällä Portlandia vastaan.

– Minulla ei ole hajuakaan siitä. Toivon, että hän pelaa. Jos ei, teemme parhaamme niillä pelaajille, jotka meillä on, Boylen sanoi Chicago Tribunen mukaan.

Chicagon paras pistemies oli Wayne Selden, joka teki 20 pistettä. Toronton Norman Powell ylsi niin ikään 20 pisteeseen.

Itälohkon kakkonen Toronto löi pudotuspelimahdollisuutensa jo ajat sitten menettäneen Chicagon 112–103. Raptors oli johdossa koko ottelun ajan.

Ottelussa ei ollut havaittavissa minkäänlaista hurmosta, sillä liigan tämän hetken vahvimpiin joukkueisiin kuuluva ja jo pudotuspelipaikkansa varmistanut Toronto teki vain tarvittavan voittaakseen. Eron jääminen vain yhdeksään pisteeseen kertoo lähinnä siitä, kuinka vahvasti käsijarru päällä Toronto pelasi.

Chicagolla ei puolestaan enää ole kunnollista panosta tällä kaudella, lähinnä sille olisi eduksi hävitä mahdollisimman paljon ja pudota NBA:n kolmen huonoimman joukkueen joukkoon parantaakseen mahdollisuuksiaan ykkösvaraukseen.

Bullsin pelaajista Zach LaVine, Otto Porter ja Kris Dunn olivat sivussa ottelusta loukkaantumisten takia.

– Ei ole salaisuus. että olemme vajaamiehisiä, mutta olin todella ylpeä siitä, miten kaverimme taistelivat, Boylen sanoi.

Chicagolle tappio oli toinen perättäinen ja seitsemäs viimeisten yhdeksän ottelun aikana. Bullsin takana ovat itälohkossa vain Cleveland ja New York ja lännessä Phoenix.

Lue myös:

Petteri Koponen rakentaa jalkapallojätti Bayernista koripallomahtia seurahistorian kalleimmalla sopimuksella – "Meillä ei ole aiemmin ollut hänen kaltaistaan pelaajaa"

Portlandin Jusuf Nurkic loukkaantui vakavasti – sääri- ja pohjeluun murtumat pitävät bosnialaistähden sivussa loppukauden

Lauri Markkanen oli joukkueensa tehopelaaja, Chicagolle rökäletappio

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat