Sailion jatkoerärysä päätti Ilveksen kauden

Jääkiekkoliigan puolivälieräsarja Kärppien ja Ilveksen välillä ei tarjonnut yllätyksiä.

Kuvassa Kärppien maalintekijä Teemu Kivihalme Kuva: AOP

Ilves pystyi kaikissa otteluissa rimpuilemaan numerollisesti ja pelillisesti mukana, mutta aina otteluiden ollessa vaijerilla Kärpät näytti tylysti taitonsa ja iski ratkaisevat osumat.

Ilveksen Joose Antonen iski avausmaalin, mutta Kärpät kuittasi avauserän lopussa Teemu Kivihalmeen ja Jari Sailion osumilla.

Ilves sai lukuisia mahdollisuuksia yrittää tasoitusta ylivoimalla, mutta Kärppien mainiosti koko ottelusarjan toiminut alivoimapeli oli jämäkkää. Vihdoin päätöserässä Arttu Ruotsalainen onnistui ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Ottelun sankariksi nousi Sailio (2+0), joka iski jatkoeräosuman ajassa 71.25.

Vaikka Ilves ei voittanut Kärppiä kertaakaan, joukkueen kausi oli silti plusmerkkinen. Runkosarjasijoitus oli 2010-luvun paras ja moni nuori pelaaja otti merkittäviä askelia eteenpäin. Ilveksen tulevaisuus vaikuttaa valoisammalta kuin pitkään aikaan.

Kärpille puolieräsarja oli vasta lämmittelyä. Se teki tarvittavan ilman loistokkuutta. Todelliseen puntariin oululaiset joutuvat vasta välierävaiheessa.

Eniten parannettavaa jäi runkosarjassa kovat tehot takoneelle hyökkääjäkaksikolle Rasmus Kupari-Aleksi Heponiemi. Molempien pistesaldo tämän kevään pudotuspeleissä on 0+0.

Lue myös: