Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema

Säilynoja lähtee Lentopalloliitosta kahden vaisun talousvuoden jälkeen – Puheenjohtaja: Emme halua olla täysin tyytyväisiä noihin lukuihin

Lentopalloliiton puheenjohtajan Pasi Sydänlammin mukaan toimitusjohtaja Keijo Säilynojan lähdöstä sovittiin yhteisymmärryksessä. Jatkaja ratkeaa ennen kesää.

lentopallo
Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi.
Lentopalloliiton tiedotus

Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammin mukaan päätös Keijo Säilynojan lähdöstä toimitusjohtajan paikalta tehtiin yhteisymmärryksessä.

Säilynoja jatkaa tehtävissään siirtymäajan, eli ainakin siihen saakka, että uusi toimitusjohtaja on valittu ja siirtynyt liiton palvelukseen.

Sydänlammi ei erittele tarkemmin syitä Säilynojan lähdölle. Hän kuitenkin sanoo, että kaksi edellistä tilikautta eivät ole menneet aivan niin kuin liiton johdossa toivotaan.

– Vuoden 2017 tilikausi oli lähes plus miinus nolla. Viime vuoden tilinpäätöstä ei ole vahvistettu vielä, mutta se on noin 100 000 euroa tappiolla, Sydänlammi sanoi Yle Urheilulle.

– Tietenkin parempaan pyritään, emme halua olla täysin tyytyväisiä noihin lukuihin.

Lentopalloliiton liikevaihto on vuositasolla viidestä kuuteen miljoonaa euroa.

Sydänlammi kieltää, että Säilynoja maksaisi irtisanomisellaan hintaa taloudellisesta tilanteesta. Hän korostaa, ettei vastuuta kaadeta yhden henkilön niskaan.

– Kaksi edellistä tilikautta ovat olleet kohtuullisen haastavia poikkeuksellisen laajan maajoukkueohjelman takia ja niistä on selvitty. Ei ehkä kiitettävällä arvosanalla, mutta niin, että olemme riittävässä määrin tyytyväisiä, Sydänlammi totesi.

– Toisaalta lentopallo on niittänyt menestystä ja saanut mittavassa määrin positiivista julkisuutta. Meillä ole negatiivisia uutisia dopingista, väkivallasta tai vedonlyönnistä. Suhteessa siihen tuolla saralla olisi voitu onnistua paremmin.

Säilynojan seuraajan valinta on Sydänlammin mukaan loppusuoralla. Jäljellä on kolmisen kärkiehdokasta.

– Ennen kuin kesä käynnistyy, on täysi tohina päällä.

Lue myös:

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja jää pois tehtävästään – vahvistaa tiedon Yle Urheilulle

Tuomas Sammelvuon Venäjä-pestin neuvottelut etenevät – Lentopalloliitto haluaisi neuvotella jopa arvokisojen järjestämisestä Venäjän kanssa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat