Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Lauri Markkanen on sivussa loppukauden ajan – olisi halunnut pelata

Lauri Markkanen menee lisätutkimuksiin.

NBA
Lauri Markkanen
Lauri Markkanen. AOP

Lauri Markkanen olisi halunnut pelata keskiviikkona Portland Trail Blazersia vastaan, mutta Chicago Bulls ilmoitti suomalaisen toisen NBA-koripallokauden olevan ohi.

Markkanen jätti Bullsin edellisen pelin Torontossa kesken väsymyksen takia sekä kävi Torontossa pelin jälkeen sairaalassa testeissä korkean sykkeen ja uupumuksen takia.

Bullsin mukaan kaikki testitulokset ovat toistaiseksi olleet normaaleita, mutta lääkintätiimi suosittelee varmuuden vuoksi lisätestejä seuraavien 10–14 päivän ajalle. ESPN:n mukaan Bullsin päävalmentaja Jim Boylen kertoi aiemmin eilen, että Markkanen pyysi saada pelata Portlandia vastaan.

– Pelaajiemme terveys pitkällä aikavälillä on aina organisaatiomme tärkein prioriteetti. Jatkamme Laurin tilanteen seuraamista ja työskentelemme lääkintätiimin sekä lääkäreiden kanssa tarjotaksemme hänelle kaiken tarvittavan avun, Bullsin varaurheilutoimenjohtaja John Paxson sanoi.

Päävalmentaja Boylen sanoi olevansa toiveikas, että Markkanen on pian täysin kunnossa.

– Totta kai olemme pettyneitä Laurin puolesta ja omasta puolestamme, hän sanoi seuran Twitter-tilillä.

Bullsilla on jäljellä kuusi ottelua NBA:n runkosarjassa. Joukkueen voittosaldo on tällä hetkellä NBA:n neljänneksi huonoin, kun kolme huonointa joukkuetta saa parhaat mahdollisuudet ykkösvalinnan voittamiseen ensi kesän varaustilaisuudessa.

Alkukaudella hän oli usean viikon verran sivussa kyynärpäävamman takia.

Markkanen on ollut kuluvalla kaudella Bullsin toiseksi paras pistemies. Toisella NBA-kaudellaan Markkanen pelasi 52 ottelua 18,7 pisteen ja 9 levypallon keskiarvolla. Tulokaskaudellaan suomalaistähti kirjasi 68 kamppailusta keskiarvot 15,2 ja 7,5.

Vajaamiehityksellä pelannut Bulls hävisi kotonaan

Bulls hävisi kotiparketillaan Portland Trail Blazersille pistein 98–118. Tappio oli Bullsille kolmas peräkkäinen ja kahdeksas viimeisten kymmenen ottelun aikana.

Bulls pelasi selvällä vajaamiehityksellä, sillä myös Zach LaVine, Otto Porter Jr. ja Kris Dunn olivat sivussa loukkaantumisten takia. Chicagolaisjoukkue on kärsinyt kauden aikana toistuvista loukkaantumisista.

Bullsin paras pistemies oli 21 pistettä tehnyt Shaquille Harrison. Vierasjoukkueesta tehokkain oli Seth Curry 20 pisteellä.

Bulls on hävinnyt kauden ottelusta 55 ja voittanut 21 kertaa. Bullsin takana itälohkossa ovat vain Cleveland ja New York.

Lue myös:

Olonsa kipeäksi tuntenut Markkanen jätti ottelun kesken – "Tuntui oikealta pitää hänet sivussa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat