Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Elävä arkisto esittää

Kaleva: Syyttäjä vaatii jalkapallomanageri Miika Juntuselle ehdollista vankeutta törkeistä ta­lous­ri­kok­sis­ta – Juntunen kiistää syytteet

Syyttäjän mukaan Juntusen yhtiö jätti kirjaamatta palkkioita kahdelta tilikaudelta yli 319 000 euroa.

jalkapallo
Miika Juntunen.
Miika JuntunenYle / Samu Lehtonen

Oululaislehti Kalevan mukaan (siirryt toiseen palveluun) syyttäjä vaatii jalkapallomanageri Miika Juntuselle torstaina alkaneessa oikeudenkäynnissä vähintään vuoden ehdollista tuomiota ja oheissakkoa törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta.

Syyttäjän mukaan Juntusen omistama yhtiö Markkinointi Miika Juntunen Oy jätti kirjaamatta palkkioita tilikausilta 2012 ja 2013 yhteensä reilut 319 000 euroa. Vuoden 2012 myyntilaskut oli tehty, mutta niitä ei ollut kirjanpidossa. Vuoden 2013 myyntilaskuja ei oltu syyttäjän mukaan laadittu.

Markkinointi Miika Juntunen Oy toimi Oulun Palloseura -jalkapallo ry:n nimissä ja teki seuran lukuun muun muassa markkinointi- ja mainosmyyntiä.

Kirjanpitolain vastaisen toiminnan lisäksi Juntunen on syyttäjän mukaan ilmoittanut vääränsisältöiset veroilmoitukset vuosilta 2012 ja 2013. Syyttäjän mukaan yhtiö vältti niillä yli 31 600 euron tuloverot.

Miika Juntunen kiistää kaikki syytteet ja vaatii niiden hylkäämistä. Hän sanoo toimineensa hänen ja urheiluseuran välisen, vuonna 2012 tehdyn toimeksiantosopimuksen mukaisesti.

Juntunen on puolustuksen mukaan oikaissut kirjapidon ja tilinpäätökset oma-aloitteisesti sekä tehnyt uudet veroilmoitukset ja maksanut verot useilta vuosilta.

Lue myös:

Kaleva: Miika Juntusta syytetään törkeistä talousrikoksista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat