Hyppää sisältöön

Titta Keinänen eteni EM-pronssiotteluun! – "En poistu tyytyväisenä, jos mitalia ei tule"

Keinänen onnistui päihittämään ensimmäisten kierrosten otteluissaan muiden muassa kaksinkertaisen Euroopan mestarin.

Titta Keinänen ottelee lauantaina EM-pronssiottelussa. Arkistokuva. Kuva: EPA

Suomalaiskarateka Titta Keinänen on edennyt sarjan +68 kiloa pronssiotteluun karaten EM-kilpailuissa Guadalajarassa Espanjassa.

Mitalia tavoitteleva Keinänen eteni torstaina neljän parhaan joukkoon voittamalla kolmen ensimmäisen kierroksen vastustajansa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Keinänen ottelee arvokisojen mitaliottelussa. Matkalla mitaliotteluun hän voitti muiden muassa kaksinkertaisen Euroopan mestarin, Ranskan Anne-Laure Florentinin, kolmannella kierroksella.

Slovakialainen moninkertainen arvokisamitalisti Dominika Tatarova kaatui Keinäsen kovassa painostuksessa hurjin lukemin 8-0 ennen otteluajan loppua.

– Olen iloinen, että voitin kovia nimiä ja onnistuin pistämään parastani, Keinänen kommentoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Neljännellä kierroksella kamppailussa lohkovoitosta oli Espanjan Laura Palacio Gonzalez lopulta liian kova vastus. Espanjalainen voitti Keinäsen 2-0 ja eteni loppukilpailuun kotiyleisönsä edessä.

Keinänen kohtasi Gonzalezin viime syksyn MM-tatamilla. Silloin tasainen vääntö kääntyi suomalaisen eduksi.

– Kun olin häviöllä, lähdin hieman hätäisesti hakemaan. Minun olisi pitänyt lähteä rauhallisuuden ja kylmäpäisyyden kautta. Se on vaikea paikka, kun kello käy ja pitäisi ottaa piste, Keinänen kertaa ottelua.

Gonzalezia vastaan asettuu lauantain loppuottelussa lajin hallitseva maailmanmestari, Eleni Chatziliadou, joka voitti toisen lohkon.

Keinäsen pronssiotteluvastustaja on kosovolainen Fortesa Orana.

– Mitalia olen lähtenyt täältä hakemaan, enkä tyytyväisenä poistu jos mitalia ei tule. En ole aiemmin mitaliotteluun arvokisoissa päässyt, joten on tämä siinä mielessä urani parhaita saavutuksia.

Keinänen ei pääse lepäämään välipäivänä, sillä hän ottelee perjantaina joukkuekilpailussa Sonja Voutilaisen ja Emma Arosen kanssa.

Lue myös:

Suomen karatetähti Titta Keinänen hakee EM-tatamilta mitalia ja muhkeaa olympiaranking-pistepottia – "Ysin suorituksella ei pääse pitkälle"

Viilipyttymäisyys ja hyvä itsetuntemus ovat syitä sille, miksi Titta Keinänen on yksi maailman karatekojen huipuista: "Tatamilla kaikki on mahdollista"