Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Valioliigaseuran valmentaja rajoittaa miehistönsä holtitonta videopelaamista - "Voi verrata alkoholismiin tai huumeriippuvuuteen"

Valioliigaseura Southamptonin valmentaja on poistanut joukkueensa hotellista wifi-yhteyden estääkseen pelaajiensa yltiöpäisen videopelien näpyttelyn.

urheilu
Ralph Hasenhuttl
Ralph Hasenhuttl, Southamptonin manageri AOP

Ralph Hasenhuttlin mielestä holtitonta videopelaamista voi verrata alkoholismiin tai huumeriippuvuuteen.

Southamptonin itävaltalainen manageri kohtasi samankaltaisia ongelmia myös edellisessä seurassaan, saksalaisessa RB Leipzigissa, joka majailee tätä nykyä kolmantena Bundesliigassa.

– Se aiheuttaa pahimmillaan addiktoitumista ja se merkitsee silloin sitä, että meidän on suojeltava pelaajia, 51-vuotias valmentaja perustelee BBC:lle.

Torstaina The Sun-lehti kertoi, että nimetön englantilaisjalkapalloilija pelaa Fortnite-videopeliä 13 tuntia päivässä. NHL-seura Winnipeg Jetsin tähtihyökkääjä Patrik Laine on kertonut IS:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) pelaavansa välipäivinä 12 tuntia putkeen videopelejä.

– Edellisessä seurassani meillä oli myös vaikeuksia "himopelaamisen" kanssa. Jotkut pelasivat videopelejä kolmeen asti ottelupäivää edeltävänä yönä. Tämä ei ole silloin enää mikään pikkuongelma. Olemme esimerkiksi estäneet langattoman lähiverkko wifin käytön pelaajien hotellista iltaisin, jotta homma pysyisi aisoissa.

– Kenelläkään nykypelaajistani ei ole vakavaa peliriippuvuutta. Sen olen varmistanut kapteenilta ja muilta runkopelaajilta. Tästäkin huolimatta niin kauan kunnes yltiöpäistä videopelaamista ei pidetä yhteiskunnassa sairautena, meidän tehtävänä on suojella pelaajia omalla tavallamme, Hasenhuttl näkee.

Hasenhuttl astui kesken kauden Southamptonin ruoriin, kun Mark Hughes sai potkut joulukuussa. Tällä hetkellä Valioliigan putoamiskurimus vaanii vain kahden pisteen päässä Southamptonia, joka tarvitsee viimeisestä kahdeksasta ottelusta lisävoittoja varmistaakseen paikkansa parrasvaloissa.

Hasenhuttlin valmentama Southampton kohtaa tyvipään huipputärkeässä ottelussa lauantaina vieraissa Brightonin.

Lähteet: BBC

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat