Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - Fiorentina
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu Inter - Fiorentina

Iivo Niskasen toiminta suututti SM-kisoissa – tähtihiihtäjä kommentoi uudestaan sosiaalisessa mediassa: "Pariviesteihin taitaa vaan kuulua, että puhuttavaa jää.."

Joni Mäen kaatuminen Iivo Niskasen suksiin nousi perjantaina otsikoihin.

hiihto
Joni Mäki Iivo Niskanen
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Äänekosken SM-hiihdoissa perjantain puhutuin tapahtuma oli Pohti SkiTeamin Joni Mäen kaatuminen. Mäki kaatui parisprintin viimeisessä vaihdossa Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskasen suksiin.

Puijon Hiihtoseura voitti parisprintin runsaan kolmen sekunnin erolla Pohti SkiTeamiin.

Mäki oli Yle Urheilun haastattelussa sitä mieltä, että kaatuminen oli Niskasen vika. Hän oli myös sitä mieltä, että ilman kaatumista hän olisi haastanut Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärisen voittotaisteluun.

– Ainakin itselleni on opetettu, että vaihdossa ei tehdä mitään liikettä, vaan mennään suoraan eteenpäin. Takana tuleva pystyy menemään jommalta kummalta puolelta ohi. Mielestäni meni ihan väärin, Mäki sanoi.

Iivo Niskanen kommentoi aihetta vielä kilpailun jälkeen Instagramissa (siirryt toiseen palveluun).

– Rapatessa roiskuu! Tänään nähtiin, että hiihtokisoissa on tunnetta ja pariviesteihin taitaa vaan kuulua, että puhuttavaa jää.., Niskanen kirjoitti kultamitalikuvan yhteyteen.

Katso kaatuminen alla olevalta videolta.

Iivo Niskanen
SM-hiihdoissa dramatiikkaa – Joni Mäki kaatui Iivo Niskasen jalkoihin

Niskanen ei nähnyt tilannetta ihan samalla tavalla kuin Joni Mäki. Heti kilpailun jälkeen Niskanen oli sitä mieltä, ettei blokannut Mäen tietä tilanteessa. Hän katsoi Mäen kaatumisen uudestaan videolta kilpailun jälkeen.

– Samanlaisessa tilanteessa ei tapahdu edes joka kymmenes kerta niin, että Joni kompastuisi minun suksen kantaan, vaan suksi liukuisi kannan päältä. Ikävä vahinko, Niskanen kirjoitti Instagramissa.

Niskasen mukaan hän ja Mäki olivat käsitelleet tilanteen, paiskanneet kättä ja sopineet asian.

Pohti SkiTeam teki tilanteesta protestin, joka ei kuitenkaan muuttanut lopputuloksia.

– Yksimielisen tuomarineuvoston mielestä kyseessä oli tahaton kilpailutilanne, josta ei aiheudu urheilijalle sanktiota, tuomarineuvoston puheenjohtaja Jussi Prykäri sanoi STT:lle.

Mäki ja Niskanen ottavat yhteen seuraavan kerran lauantaina, kun SM-hiihdoissa on ohjelmassa miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu.

Lue myös:

Parisprintissä kaatunut Joni Mäki syyttää Iivo Niskasta ajolinjan tukkimisesta – "Itselleni on opetettu, että vaihdossa ei tehdä mitään liikkeitä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat