Mestaruuteen riitti 47,5 metriä – Ilkka Herola voitti mäkihypyn SM-kultaa: "Olihan siinä tietysti sukset jalassa"

Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herolalle perjantai oli kahden Suomen mestaruuden päivä.

mäkihyppy
Ilkka Herola kuvassa
Ilkka HerolaAOP

Mäkihypyn Suomen mestaruus ratkaistiin perjantaina poikkeuksellisen pienessä mäessä. Kova tuuli siirsi pikkumäen SM-kilpailut Taivalvaaran HS80-mäestä pienempään HS52-mäkeen.

SM-kultaa voitti Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herola, joka tunnetaan paremmin yhdistetyn urheilijana. Herolan voittohyppy kantoi 47,5 metriä.

– Oli vähän erilainen, enemmän lajitaitoharjoitustyyppinen kisa. Olihan siinä tietysti sukset jalassa. Varmaan 2011 olen tuommoisesta mäestä hypännyt, Herola sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Mäkihypyssä hopealle hyppäsi Kuusamon Erä-Veikkojen Juho Ojala ja pronssille Ojalan seurakaveri Kalle Heikkinen. Ojala ja Heikkinen hyppäsivät 45,5-metriset hypyt.

Herola juhli Taivalkoskella myös yhdistetyn SM-kultaa. Hän jätti Kainuun Hiihtoseuran Arttu Mäkiahon hopealle ja Lahden Hiihtoseuran Leevi Mutrun pronssille.

Hiihtovauhtiinsa Herola ei ollut kovin tyytyväinen.

– Ei nyt tuntunut kovinkaan hehkeältä, mutta vielä pystyi rimpuilemaan maaliin asti. Katsotaan päivä kerrallaan, vieläkö Ylitornioon lähtee. Jos tästä palautuu hyvin ja on semmoinen fiilis puolen viikon aikaan, että pystyy vielä hiihtämään, Herola sanoi.

Lue myös:

Iivo Niskasen toiminta suututti SM-kisoissa – tähtihiihtäjä kommentoi uudestaan sosiaalisessa mediassa: "Pariviesteihin taitaa vaan kuulua, että puhuttavaa jää.."

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat