Suora

  • Monza, EK 4 - live
  • Monza, EK 5 - live
  • Mäkihypyn MC: Nizhni Tagil, karsinta
  • Nizhni Tagil, miesten karsinta
  • Ruka, hypyt
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

PK-35 Vantaan ja Gentjana Rochin riitaan saatiin ratkaisu – Palloliiton kilpailutyöryhmä puolsi sopimuksen purkamista

Rochi on purkanut sopimuksensa PK-35 Vantaan kanssa. Asiaa käsiteltiin Palloliiton kilpailutyöryhmässä.

jalkapallo
Gentjana Rochi, JyPK
Gentjana Rochi (vas.) saa vaihtaa seuraa.JyPK

Naisten jalkapallojoukkue PK-35 Vantaan pelaaja Gentjana Rochi on purkanut pelaajasopimuksensa seuran kanssa, kertoo Palloliitto tiedotteessaan.

Sopimuksen purkamisen syynä on, että seura ei ole hoitanut sopimusvelvoitteitaan. Ainakin kuusi PK-35 Vantaan pelaajaa on aiemmin kertonut halustaan lähteä seurasta, mutta seura on vastustanut sitä ponnekkaasti.

Purkuasia eteni Palloliiton kilpailutyöryhmän käsittelyyn. Sen näkemyksen mukaan Rochilla on ollut kilpailumääräysten mukainen hyväksyttävä syy purkaa sopimuksensa PK-35 Vantaan kanssa. Palloliitto perusteli päätöstään muun muassa toteen näytettyjen puutteiden suuren lukumäärän ja kokonaisuuden nojalla.

Päätöksen perusteella Rochi voi siirtää edustus- ja pelioikeutensa vapaasti uuteen seuraan.

Kilpailumääräysten 19. pykälän mukaan asian voi viedä Palloliiton kilpailutyöryhmän käsiteltäväksi, jos pelaaja on purkanut sopimuksen ja seura vastustaa sopimuksen purkamista. Päätöksestä voi valittaa seitsemän päivän ajan.

PK-35 Vantaa on ollut tällä vuosikymmenellä Suomen menestynein naisten jalkapalloseura. Hallitseva Suomen mestari on voittanut 2010-luvulla Suomen mestaruuden seitsemän kertaa. Seuraavan kauden seura pelaa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Naisten Ykkösessä, sillä sen liigalisenssi evättiin aiemmin muun muassa taloudellisten ongelmien vuoksi. Ykkösen kausi alkaa 13. huhtikuuta.

Lue myös:

Jalkapallon Pelaajayhdistys: Kuutta pelaajaa on yritetty estää lähtemästä PK-35 Vantaasta – liigalisenssin menettänyt naisten mestariseura kommentoi kiistoja

Makedonialaistaituri kiersi Barcelonan ja Bundesliigan kautta naisten liigan saksipotkuosumia tehtailevaksi maalitykiksi: "Rakkaus jalkapalloa kohtaan tulee suoraan sydämestä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat