Gentjana Rochi riiteli viikkokausia PK-35 Vantaan kanssa sopimuksensa purkamisesta: "He tekivät asioista vaikeita"

Useat PK-35 Vantaan pelaajat kokivat sopimusneuvottelut seuran kanssa hankaliksi. Rochi sai sopimuksensa purettua Palloliiton päätöksellä.

jalkapallo
Gentjana Rochi, JyPK
Gentjana Rochi (pallossa) haluaa pelata korkeimmalla sarjatasolla.JyPK

Naisten jalkapallojoukkue PK-35 Vantaassa pelannut makedonialainen Gentjana Rochi on purkanut sopimuksensa seuran kanssa.

Naisten Liigassa vantaalaisseurassa pelannut Rochi ei ollut tyytyväinen siihen, miten seurassa asiat hoidettiin.

– Kerroin, että minä lähden ja se siitä, mutta he tekivät asioista vaikeita. Siksi paperitöissä kesti niin kauan. En haluaisi sanoa mitään ikävää vanhasta joukkueestani. He tekivät, mitä tekivät ja haluan nyt vain keskittyä tulevaan, Rochi kertoo puhelimitse Yle Urheilulle.

Rochi kertoo, että lähtemisen syynä olivat seuran luistaminen sopimusvelvoitteista ja joukkueen pudottaminen talousongelmien takia sarjatasoa alemmaksi Naisten Ykköseen. Korkeimmalla sarjatasolla pelaaminen oli Rochin jäämisen ehto.

– He sanoivat minulle pariin otteeseen, että haluavat minun jäävän. Se oli kuitenkin liian myöhäistä. Minulle ei ole mielekästä pelata alemmalla sarjatasolla.

PK-35 Vantaa ei halunnut tässä vaiheessa kommentoida tilannetta.

Ilmapiiri muuttui kesken kaiken

Rochin, 24, mukaan hän oli keskustellut valmentajan kanssa lähtösuunnitelmistaan, kun seura odotti vielä lopullista päätöstä siitä, saako se kaudelle 2019 liigalisenssin. Tuolloin seurasta löytyi ymmärrystä Rochin siirtymissuunnitelmille. Tilanne muuttui asioiden edetessä.

– Kysyin valmentajaltani, että ethän ole siitä vihainen ja hän vastasi, että en todellakaan, minä ymmärrän tilanteesi. Loppuaikana, kun olin jo päätänyt lähteä, he eivät antaneetkaan minun mennä.

Osapuolten erimielisyyksien takia asia vietiin Palloliiton kilpailutyöryhmän käsittelyyn. Palloliitto totesi, että Rochilla on perusteltu syy purkaa sopimuksensa. Asiasta voi vielä valittaa seitsemän päivän ajan Palloliittoon. Päätöksen perusteella Rochi voi siirtää edustus- ja pelioikeutensa vapaasti uuteen seuraan.

Rochi on tyytyväinen siitä, että asia on nyt ratkennut. Hän etsii uutta pelipaikkaa Suomesta.

– Olen nyt onnellinen, Rochi päättää.

Pelaajan ja seuran kiista liittyy tilanteeseen, jossa ainakin kuusi PK-35 Vantaan pelaajaa on kertonut halustaan lähteä seurasta, mutta seura on vastustanut sitä ponnekkaasti.

Lisätty kello 14.15 PK-35 Vantaan kommentti.

Lue myös:

PK-35 Vantaan ja Gentjana Rochin riitaan saatiin ratkaisu – Palloliiton kilpailutyöryhmä puolsi sopimuksen purkamista

Jalkapallon Pelaajayhdistys: Kuutta pelaajaa on yritetty estää lähtemästä PK-35 Vantaasta – liigalisenssin menettänyt naisten mestariseura kommentoi kiistoja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat