Hyppää sisältöön

Arvokisoissa pettymyksiä kokenut Titta Keinänen herkistyi EM-pronssista: "Vihdoinkin se tuli"

Titta Keinänen voitti tiukan taiston päätteeksi olympiakaraten EM-pronssia naisten yli 68 kilon luokassa.

Titta Keinänen Kuva: Lehtikuva

Titta Keinäsen tavoite olympiakaraten Euroopan mestaruuskilpailuissa Espanjan Guadalajarassa täyttyi lauantaina, kun hän päihitti tiukan taistelun jälkeen pronssiottelussa Kosovon Fortesa Oranan lukemin 2–1.

Mitali oli naisten yli 68 kilon luokassa kisaavalle Keinäselle ensimmäinen arvokisamitali.

– Tuntuu, että vihdoinkin se tuli. Kauan sitä on tavoiteltu ja välillä on sellainen olo, että olen vähän alisuorittanut arvokisoissa. Viime EM-kisoissa hävisin ensimmäisellä kierroksella, vaikka olin voittanut ykkösliigan turnauksia ennen ja jälkeen. Iso merkitys, että tällaisessa paikassa onnistuu, Keinänen kommentoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Kaikesta huolimatta Keinänen aikoo juhlistaa ensimmäistä arvokisamitaliaan varsin maltillisesti.

– Varmaan tiimin kanssa menemme syömään. Ihan vain se mitali itsessään tuo niin hyvän fiiliksen, että sekin vain riittää.

Tasainen taisto

Keinänen kuvaili pronssiottelua erittäin tasaiseksi.

– Se oli hyvin perinteinen mitaliottelu. Aika tarkkaa peliä kummaltakin. Ensimmäisessä tilanteessa kumpikin löimme yhtä aikaa. Minä sain pisteen ja vastustajan valmentaja nosti videotarkastuskortin. Tilanne tarkastettiin ja hänellekin annettiin piste, jolloin tilanne jatkui 1–1, Keinänen kuvaili ottelun tapahtumia.

– Loppupuolella tuli aika samanlainen tilanne. Minulle annettiin piste ja vastustajan valmentaja halusi tarkastaa videolta, mutta tällä kertaa sitä ei katsottu pisteen arvoiseksi. Tilanne oli 2–1 ja viimeiset sekunnit pidin sitten johtoa ja puolustin.

Tärkeitä olympiaranking-pisteitä

Keinänen nousi vuodessa maailmanlistalla parisataa sijaa, mikä nosti hänet nopeasti julkisuuteen. Tammikuussa Keinänen palkittiin Urheilugaalassa Vuoden läpimurto -palkinnolla.

Mitali EM-kisoista oli Keinäsen kevään päätavoite, mutta samalla se auttoi Keinästä matkalla kohti seuraavia tavoitteina: kesän arvostettuja Euroopan kisoja ja vuoden 2020 Tokion olympialaisia.

– Tästä tulee iso potti tärkeitä olympiaranking-pisteitä. Tämä oli tärkeä mitali siinäkin mielessä. Edelleen roikutaan mukana kärkikamppailussa, Keinänen muistutti.

Myös kesäkuun Euroopan kilpailut ovat askeleen lähempänä.

– Jos Espanjan Laura Palacio Gonzalez, jolle hävisin, voittaa finaalissa, minulla on suora paikka Euroopan kisoihin. Vaikka hän häviäisi, olen aika korkealla rankingissa. Kolme parasta pääsee kisoihin.

Vaikka kevään tärkeimmät kilpailut ovat takana, ei Keinänen kerkeä kauaa lepäämään.

– Nyt pidän viikon lomaa kisan jälkeen, mutta heti huhtikuussa jatkuvat Premier Leaguen -kilpailut. Toukokuussa ja kesäkuussa on myös tärkeitä kisoja, että kesäkuun loppuun asti tykitetään. Ihan joka kisaan ei voi samalla tavalla panostaa, täytyy myös keskittyä laadukkaaseen treeniin. Varmasti myös leireilen ulkomailla, Keinänen päätti.

Lue lisää:

.
.