Iivo Niskanen vaatii muutoksia: "Heikohkot tulokset panevat miettimään"

Iivo Niskasen mukaan on selvää, että hiihtomaajoukkueen toimintaan on pakko tulla muutoksia seuraavaksi kaudeksi.

Suomen mestari Iivo Niskanen ja hopeamies Juho Mikkonen. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Iivo Niskanen kesti parhaiten Äänekosken raskaan vesikelin ja valloitti 15 km:n Suomen mestaruuden. Niskasen vauhti oli vahvinta vapaalla hiihtotavalla käydyssä kilpailussa.

– Sellaista taikinointiahan hiihtäminen oli tässä sohjossa eikä mitään hyvää kyytiä. Latu oli helpohko. Toivotaan yöksi pientä pakkasta, ettei huomenna tarvitsisi enää polvea myöten vajota ladulle, Niskanen totesi.

SM-hopealle hiihtänyt Juho Mikkonen on Iivo Niskasen sisaren Kerttu Niskasen avopuoliso. Niskanen lähti matkaan kuuman ryhmän viimeisenä, ohitti puolimatkan jälkeen edellään lähteneen Mikkosen ja veti lankonsa SM-hopealle.

- Kun Juho ei pudonnut, annoin lankomiehen mennä loppusuoralle sisäkautta ohi, että hiihtäköön hopeasta. Hyvä hiihto Juholta, Niskanen tuumasi.

Joni Mäki aloitti taiston Niskasta vahvemmin ja hiihti ykkösenä vielä viiden kilometrin jälkeen.

– Alussa hiukan yllätyin siitä, ettei vauhtini riittänyt. Onneksi minulla riitti raskaassa kelissä jaksamista, vaikkani hiihtoni ei ollut missään nimessä mitenkään irtonaista, Niskanen kertoi.

"Heikohkot tulokset panevat miettimään"

Suomen hiihtäjien vaisuhkot esitykset ovat puhuttaneet koko kuluneen talven. Niskasen mukaan on selvää, ettei nykyisellä tyylillä voida enää jatkaa.

– Kaikkihan sen tietävät, että meidän on pakko muuttaa joitakin asioita. Tämän talven heikohkot tulokset panevat kaikki miettimään. Emme voi mitenkään jatkaa enää samalla tahdilla tulevaan kauteen, jos mielimme parempia tuloksia, Niskanen painotti.

– Uskosta tämä on paljon kiinni. Luotetaan omaan tekemiseen ja uskotaan, että meidän ensi kauden toimintamallillamme parempaa tulosta kuin muiden ja saadaan Norjaan ja Venäjää kiinni, Niskanen sanoi.

Äänekosken SM-hiihdot päättyvät sunnuntain takaa-ajokilpailuihin.

Lue lisää: