Suora

  • Monza, EK 4 - live
  • Elävä arkisto esittää
  • Monza, EK 5 - live
  • Mäkihypyn MC: Nizhni Tagil, karsinta
  • Nizhni Tagil, miesten karsinta
  • Ruka, hypyt
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Naisten Liigan viime kauden maalikuningatar siirtyy KuPSiin – otti itse yhteyttä seuraan ja pyysi pelipaikkaa: "Kuvio edellisen seuran kanssa oli vähintäänkin erikoinen"

Gentjana Rochin sopimus Kuopion Palloseuran kanssa on yksivuotinen.

jalkapallo
Gentjana Rochi kuvassa oikealla.
Gentjana Rochi (oik.) on pelannut myös Bayer Leverkusenissa.AOP

Makedonialaishyökkääjä Gentjana Rochi on solminut yksivuotisen sopimuksen jalkapallon Naisten Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran kanssa. Rochi kertoo Yle Urheilulle allekirjoittaneensa sopimuksen perjantaina.

– Olen ollut todella onnellinen täällä. Tässä vaiheessa allekirjoitin yksivuotisen sopimuksen, mutta harkitsen jäämistä pidemmäksi aikaa, Rochi kertoo puhelimitse Yle Urheilulle.

KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen vahvistaa, että sopimus on solmittu ja että Rochi pelaa todennäköisesti jo tänään lauantaina, kun kuopiolaiset matkustavat Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraaksi. Sopimus sisältää Heiskasen tietojen mukaan seuran option yhdestä lisävuodesta.

– On hienoa, että hän pääsee ammattiaan harjoittamaan. Kuvio edellisen seuran kanssa oli vähintäänkin erikoinen, Heiskanen kertoo Yle Urheilulle puhelimitse.

Sopimus KuPSin kanssa on solmittu ja asiasta neuvoteltu Heiskasen mukaan vasta sitten, kun Rochi on saanut tiedon siitä, että hän voi siirtyä aiemmasta seurastaan PK-35 Vantaasta toiseen seuraan. Rochi otti itse yhteyttä agenttinsa kautta KuPSin organisaatioon.

– Pelaaja oli pakotettu lähtemään sieltä. Jos seura olisi hoitanut asiansa hyvin, niin tätä tilannetta ei varmasti olisi syntynyt, Heiskanen kertoo.

KuPSin toimitusjohtajan mukaan Rochin palkanmaksu takkusi koko alkuvuoden ajan merkittävästi. Seura myös pyysi pelaajasta uudelta seuralta siirtosummaa, joka oli moninkertainen pelaajan sopimuksessa sovittuun, mutta maksamatta jätettyyn vuosipalkkaan nähden.

PK-35 Vantaa ja Rochi ajautuivat riitoihin

Rochin, 24, sopimuskuviot ovat olleet viime viikkoina polveilevat. Hän siirtyi joulukuussa 2018 tuolloin Naisten Liigassa pelanneen PK-35 Vantaan riveihin ja solmi kauden 2019 kattavan pelaajasopimuksen. Suomen mestaruuden viime kaudella voittaneen PK-35 Vantaan kanssa tehty sopimus kuitenkin purettiin maaliskuun lopussa.

Pelaaja ja seura ajautuivat riitoihin, kun seura ei pysynyt sopimusvelvoitteissaan. Palloliiton kilpailujärjestö päätti perjantaina, että sopimus voidaan purkaa ja Rochi on vapaa siirtymään muualle. Hän on harjoitellut ja pelannut harjoitusotteluita jo muutaman viikon ajan KuPSissa.

Rochi on aiemmin pelannut kaksi kautta Naisten Liigassa Jyväskylän Pallokerhossa. JyPKin riveissä hänet kruunattiin kaudella 2018 Naisten Liigan maalikuningattareksi 20 osumallaan. Suomen lisäksi Rochi on pelannut kotimaansa Makedonian maajoukkueessa sekä seurajoukkueissa Saksassa ja Sveitsissä.

KuPS nousi tälle kaudelle liigaan Naisten Ykkösestä PK-35 Vantaalta vapautuneelle paikalle.

PK-35 Vantaa ei halunnut tässä vaiheessa kommentoida tilannetta.

Lue myös:

Gentjana Rochi riiteli viikkokausia PK-35 Vantaan kanssa sopimuksensa purkamisesta: "He tekivät asioista vaikeita"

PK-35 Vantaan ja Gentjana Rochin riitaan saatiin ratkaisu – Palloliiton kilpailutyöryhmä puolsi sopimuksen purkamista

Jalkapallon Pelaajayhdistys: Kuutta pelaajaa on yritetty estää lähtemästä PK-35 Vantaasta – liigalisenssin menettänyt naisten mestariseura kommentoi kiistoja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat